Marketing Report
Qmusic blijft marktleider nieuws

Qmusic blijft marktleider

Qmusic blijft voor de vierde periode op rij de grootste zender van het land. Dat blijkt uit de luistercijfers. In de brede doelgroep 10+ haalt de radiozender een marktaandeel van 12,1 procent, dat een groei van 2 procent betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met de afgelopen periodes blijft Qmusic de afgelopen maanden dalen in marktaandeel: in juni-juli was het marktaandeel nog 13,1 procent.

In de commerciële doelgroep 20-49 jaar bedraagt het marktaandeel 21,2 procent. Dit is de hoogste score die de zender ooit heeft behaald in deze periode. Wel daalt het marktaandeel in deze groep vergeleken met de periode juni-juli 2022 toen het marktaandeel nog 22,2 procent was. Vergeleken met de periode juli-augustus 2022 is het marktaandeel 20-49 gestabiliseerd. Vergeleken met een jaar eerder is het marktaandeel wel gestegen met 0,5 procent.

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: "Weer een periode om tevreden op terug te kijken. Dat Qmusic een stijging van 52 maanden op rij boekt ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor, vind ik iets om trots op te zijn. Afgelopen periode hield Het Geluid de luisteraars meer dan 10 weken in spanning en hebben we onze miljoenste member in de Q-app verwelkomd."

www.qmusic.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.