Marketing Report
The Family Amsterdam helpt Nestlé bij de lancering van Wunda

The Family Amsterdam helpt Nestlé bij de lancering van Wunda

Welcome to a Wundaful life is de slogan die Nestle heeft geïntroduceerd bij haar onlangs geintroduceerde plant-based lifestyle merk Wunda. The Family Amsterdam ontwikkelde de merkstrategie en de internationale introductiecampagne.

Wunda is als merk geïntroduceerd om een plantaardige levensstijl om de keuze voor plantaardig te vergemakkelijken.

Wunda not-milk en Wunda Immuno zijn de eerste producten die op de markt komen. Wunda not-milk is een alternatief voor koeienmelk en het is gemaakt van gele erwten. Dankzij deze erwten heeft het niet zo’n uitgesproken smaak als veel andere plantaardige andere alternatieven, zoals haver, kokosnoot of soja.  Wunda Immuno zijn fruit-shots die vitamine B12, D3, ijzer, zink en calcium bevatten en zijn vrij van toegevoegde suikers en concentraten. Ze zijn de perfecte aanvulling voor mensen die een plantaardig dieet volgen.

Rani Saab, business manager bij Nestlé: “Veel mensen ervaren een drempel om voor plantaardige alternatieven te kiezen. Ze vinden het niet lekker. Of gedoe. Of ze hebben het gevoel dat ze meteen all the way moeten gaan. Het is het zonde dat mensen daarom afhaken. Wij vinden dat een kleine stap ook al een stap in de goede richting is. Door het makkelijker te maken om voor plantaardige alternatieven te kiezen, hopen we meer mensen over te halen. Heel veel kleine stapjes hebben tenslotte ook impact.”

In de eerste campagne staat Wunda Original centraal. In de campagne worden onder andere een vleesetende plant en een kat opgevoerd

Ed van Bennekom, Medeoprichter en creatief directeur van The Family: “We willen vertellen dat er eindelijk een alternatief voor melk is dat werkelijk iedereen lekker vindt. Wie kunnen dat nu beter dan een kat en een vleesetende plant?”.

De 360° introductiecampagne wordt onder andere uitgerold in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Nederland.

Credits:
Klant: Wunda/ Nestlé | Creatief concept en strategie: The Family Amsterdam | Productie: Fight Films & Craft

www.mywunda.com
www.thefamily.amsterdam
www.nestle.com

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief