Marketing Report
UEFA Futsal EURO 2022 Cross Media Event 2022

UEFA Futsal EURO 2022 Cross Media Event 2022

UEFA Futsal EURO 2022 | KNVB is Cross Media Event van het Jaar 2022. De KNVB kreeg de prijs tijdens Cross Media Diner & Awards op 8 juni in de Kromhouthal Amsterdam.

De Jury: De uitdagingen die bij dit event moesten worden overwonnen, waren ronduit groot: een sport die niet overdreven populair is, een moeilijk te bereiken en activeren doelgroep, gedwongen aanpassingen door covid. We hebben grote waardering voor hoe deze case is aangepakt en de samenwerking met andere partijen is georganiseerd. Er is hier een nieuw publiek bereikt en betrokken. De cijfers zijn goed – hier is echt iets moois neergezet!

WINNAAR

UEFA Futsal EURO 2022 | KNVB

Manon Albers, Marketing & Communications Manager UEFA Futsal EURO 2022: "UEFA Futsal EURO 2022 was het eerste grote sportevenement dat sinds de nieuwe internationale strategie door de KNVB met succes naar Nederland werd gehaald. Alhoewel zaalvoetbal één van de meest gespeelde binnensporten van Nederland is, waren er maar weinigen bekend met het eindtoernooi en (de prestaties van) het Oranje Futsal team. Dit zorgde voor veel creativiteit, vrijheid en innovativiteit binnen de crossmediastrategie en de overkoepelende campagnes.

Voor het eerst in de geschiedenis deden er zestien landen mee aan het Europees Kampioenschap. De deelnemende landen hebben zich gekwalificeerd door het spelen van voorrondes (play-offs). Oranje Futsal was automatisch geplaatst, omdat Nederland de host was van het toernooi.

De zaalvoetbalwedstrijden werden op twee unieke locaties in Nederland gespeeld, namelijk de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Voor het Europees Kampioenschap ondergingen beide locaties een complete metamorfose en werden omgetoverd tot spectaculaire sporttempels. In Amsterdam werden er 20 wedstrijden gespeeld en was er plek voor 10.500 toeschouwers. Groningen mocht 12 keer in actie komen en daar konden 3900 toeschouwers plaatsnemen op de tribunes... lees het complete case-interview hier


GENOMINEERD

Cosmopolitan Sleepover | Hearst Netherlands

Josephine Kay, hoofdredacteur van Cosmopolitan: "De Cosmopolitan Sleepover is een complex event met veel verschillende componenten, dat gebruikmaakt van Experience Marketing. Het is dé perfecte BFF night out én het tofste – en enige – event van het jaar voor de millennial- en Gen Z-doelgroep. Lezeressen kopen samen met hun beste vriend of vriendin een ticket waarmee ze exclusief toegang krijgen tot een middag- en avondprogramma vol workshops, unieke merkactivaties en entertainment in een compleet Cosmopolitan-branded hotel, inclusief overnachting. Door het boeken van een kamer krijgen onze lezeressen samen met hun beste vriend(in) all inclusive toegang tot dit letterlijke droomfeest: denk aan beautybehandelingen, massages, workshops, mastersclasses, optredens, unieke merkactivaties en – ieders droom – onbeperkt gratis pizza, patat en snacks.

De hele beleving straalt de Cosmo-stijl uit. Bij aankomst in hun eigen (roze verlichte) hotelkamer treffen onze bezoekers allerlei traktaties aan: een bomvolle goodiebox gevuld met alle benodigdheden voor een heerlijke sleepover – maar ook liggen er snacks, cocktails, warme sloffen, Cosmopolitan-kussens, toiletspullen en een persoonlijk briefje van de hoofdredacteur Josephine zelf klaar. Op de enorme televisies in de high tech-kamers kunnen ze eindeloos series kijken van een van onze videostream-partners... lees het complete case-interview hier


Op woensdag 8 juni wordt tijdens Cross Media Diner & Awards de winnnaar bekend gemaakt.

www.crossmediaawards.nl
Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief