Marketing Report
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Product Data Analist vacatures

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Product Data Analist

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Product Data Analist

De wereld is online, data is het digitale goud. Elke dag wordt er immens veel data geproduceerd. En die data kan van essentiële waarde zijn in het bereiken van de juiste mensen op het juiste moment met het juiste product. Dat vereist slimme uitleestechnieken, slimme services, goede campagnes en een geniale Product Data Analist.

Wat ga je doen als Product Data Analist?

De digitale evolutie van het medialandschap daagt ons uit. We geloven in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zijn daarom met jou als onze data analist dagelijks bezig om onze journalistieke producten te verbeteren. Daarbij destilleer jij waarde uit onze bergen van data. Waarde die jij vernuftig weet om te zetten in waardevolle inzichten die het fundament zullen vormen onder onze beslissingen als het gaat om het bieden van een optimale klantervaring aan onze gebruikers.

Samen met het team leer jij onze gebruikers; lezers, kijkers en luisteraars zo goed mogelijk kennen en antwoorden te formuleren op vragen als welke factoren de conversiekans (kunnen) verhogen? En welk gedrag kenmerkt onze lezers, kijkers en luisteraars eigenlijk? Daarvoor mag je regelmatig losgaan binnen onze eigen gave (al zeggen we zelf) datahub en krijg je zuurstof voor je ideeën en alle ruimte en vrijheid om de platgetrapte polderwegen te verlaten en nieuwe routes naar succes te ontdekken.

En verder:

  • (Door) Ontwikkel je rapportages, dashboards & analyses waarmee er overzichtelijke en betrouwbare inzichten worden gegeven.
  • Genereer je inzichten uit interne en externe databronnen die betrekking hebben op het consument-en leesgedrag. Op eigen initiatief of op verzoek van onze redacties of collega’s van de afdelingen B2B of B2C.
  • Analyseer je conversie optimalisaties in bijvoorbeeld de vorm van ab-testen of multivariate testen
  • Ontsluit, verrijk en modelleer je de data en visualiseer en presenteer je al jouw gekregen inzichten.

Wat wij in huis willen halen

Is iemand die dankzij minimaal 1 jaar relevante ervaring op het gebied van data-en webanalyse klaar is om richting onze data jungle te slingeren en als echte zelfstarter meer dan goed in staat is om eigen onderzoeksvragen en plan van aanpak te definiëren. Je voelt je helemaal thuis in een wereld vol complexe analyses en modelleringen waarbij jij regelmatig net wel die ingang weet te vinden naar een mooie oplossing. Van kritische vragen deins je niet terug. Sterker nog, die prikkelen jouw nieuwsgierig en maken je een uitdagende gesprekspartners voor onze stakeholders. Naast ervaring is ook kennis van Google Analytics, Python, BigQuery en diverse data visualisatie tools (PowerBI, Data Studio) en tooling als SQL wenselijk. Affiniteit en ervaring met (nieuws-)media en digital marketing is een pre.

Dit hebben wij voor jou in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op wereld zien we dat verandering het enige constante is in de mediawereld. Jij mag van ons verwachten dat wij als bedrijf mee veranderen en flexibel inspelen op wat zich aandient, van jou verwachten wij hetzelfde. Als nieuwe collega krijg je toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken.

Naast een bruto maandsalaris wat ligt tussen € 3289,80 en maximaal € 4750,77 op basis van een 40-urige werkweek, en waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt, krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop, iPhone en de mogelijkheid om dankzij onze hybride werkcultuur en in afstemming met je directe collega’s een gedeelte van je werkweek vanuit eigen huis te werken. . Voor deze thuiswerkdagen ontvang je overigens een vergoeding. En voor de dagen op kantoor ontvang je – ongeacht hoe je ons kantoor bereikt- een reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer als je meer dan 5 kilometer enkele reis moet afleggen. Kom je met de auto? Dan hebben wij dankzij een ruim eigen parkeerterrein altijd wel een plekje vrij, met of zonder stekker. Kan je bij binnenkomst gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C meepakken dankzij de aanwezigheid van onze “Froottruck”. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfondswerk je ook alvast aan de mogelijkheden voor later.

Mediahuis: één met de samenleving

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s. We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!

Klinkt deze vacature en ons huis als jouw plek om (verder) te groeien? Open dan onze deuren met jouw sollicitatie en ontdek wie wij zijn. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Roy Spaan, HR Expert Mobiliteit via telefoonnummer +316 1245 9239. Of stuur een e-mail of solliciteer hier net wat jou uitkomt.

www.mediahuis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.