Marketing Report
Whello neemt Spaans kantoor in gebruik met gezamenlijke workation nieuws

Whello neemt Spaans kantoor in gebruik met gezamenlijke workation

Online-marketingbureau Whello heeft onlangs haar kantoor in Valencia in gebruik genomen door met het personeel naar Spanje af te reizen om een week te werken én ontspannen.

Het bedrijf - dat zich voor laat staan op een meer dan goede omgang met haar werknemers, diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid - biedt nu semipermanente werkplekken en workations aan op haar kantoor in Bali, thuisbasis Amsterdam en Valencia. Daarnaast promoot Whello de combinatie van ontspanning en inspanning bijvoorbeeld door samen te sporten en vrije werktijden. Nasser al Kamouchi, oprichter en directeur: “Choose a lifestyle, not a job.”

Activiteiten

Merel Janssen, merkstrateeg bij Whello: “Van tevoren hebben we een lijst met activiteiten opgesteld zoals bijvoorbeeld een waterpolo-work-out, een cocktailavond en strandbezoek. Daarnaast koken en lunchen we natuurlijk samen, liggen we aan het zwembad en is het ’s avonds ook gezellig met een glaasje.”

“Daarnaast is er zakelijk gezien tijd om echt even in zaken te duiken die samenwerking vereisen of diepte. Denk aan een creatief traject of een brainstorm. Omdat we hier met zijn allen zijn, is het makkelijk om een uurtje samen te komen, en dat kan ook buiten. We hebben een prettige balans gevonden tussen werk en plezier. De extra uurtjes voor ontspanning ontstaan vanzelf omdat we geen tijd kwijt zijn aan het dagelijkse reizen naar kantoor.”

Steven Neeteson, de directeur/mede-eigenaar die het kantoor in Valencia runt: “Waarom we dit doen? We willen goed voor onze mensen zorgen. We leren onze medewerkers niet alleen zakelijke, maar ook sociale vaardigheden. Zo hebben we net voor deze workation via Insights Discovery een programma gedaan om te kijken wat iedereens natuurlijke kracht is en hoe je die kan het beste kan gebruiken in je team. Daarnaast werken we met zo’n workation natuurlijk ook aan teambuilding.” N

Nasser al Kamouchi: “Veel bedrijven durven de stap naar workations niet te zetten. Ze zijn bang voor excessen en dat er niet gewerkt wordt.”

Steven Neetson: “Wij hebben die stap samen met de medewerkers een aantal jaar geleden wel gezet, toen overigens nog bijna niemand dit deed. Iedereen wilde dat het goed ging en nam daarom ook verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben we gezorgd voor goede voorwaarden in de vorm van een uitstekende locatie bijvoorbeeld en werkten we al met een vertrouwenspersoon en een heel betrokken en proactief HR-team.”

Digital nomads hub

Nasser al Kamouchi: “Het is een eerste stap naar meer internationale klanten. Daarvoor hebben we ook internationale medewerkers nodig en Valencia is echt een hub geworden waar digitale nomads en expats graag zijn.”

Steven: “Valencia beschikt over een uitstekend ecosysteem voor scale-ups. Daar is ook veel in geïnvesteerd door bijvoorbeeld de Europese Unie. Verder past de diverse, internationale sfeer die je hier aantreft, ook heel goed bij de bedrijfscultuur van Whello, een cultuur die we actief bewaken.”

www.whello.nl

 

 

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief.