Marketing Report
ACE Influencer bureau Content Icons aan de slag voor Unilever nieuws

ACE Influencer bureau Content Icons aan de slag voor Unilever

Influencer marketing agency Content Icons gaat aan de slag voor Lipton Ice Tea en Magnum. Het ACE bureau leidt de ambassadeursprogramma's op beide Unilever merken voor de Nederlandse markt. Content Icons is naast een boutique talentenbureau ook strategisch en creatief partner op beide merken. Daarbij zet het bureau de contentstrategie op, denkt mee op creatie en kiest het talent dat het beste past bij de campagne en de uitstraling van het merk, vanuit de Content Icons pool of daarbuiten. 

Strategisch en creatief partner

Kirsten Vermeer, Brand Manager Ice Cream bij Unilever: "Content Icons staat dichtbij haar talenten waardoor ze precies weten wat voor influencers er bij de campagne passen. Samen met deze talenten kijken ze hoe de boodschap van de campagne op een authentieke wijze de doelgroep kan bereiken."

Sara Rottenberg, CEO van Content Icons: "Sinds onze stap naar ACE kunnen we onze talent-first benadering nog beter benutten. Door de creators vroeg te betrekken in het creatieproces, het liefst al bij de pitch fase, optimaliseren we de resultaten. Kortom, meer rendement voor de klant. Hier gingen zowel Lipton Ice Tea als Magnum op aan; de start van een vruchtbare samenwerking."

Merkbeleving centraal

De ambassadeursprogramma's lopen de hele zomer, waarbij de merkbeleving centraal staat. De influencers maken hun authentieke videocontent op verschillende activaties gedurende de zomer. Sara Rottenberg: "De strategie is meer ingestoken als partnership tussen talent en merk, waarbij co-creatie centraal staat."

Magnum startte deze maand met een grootschalig evenement tijdens het Cannes Filmfestival, ter ere van de nieuwe zomerse ijssmaken. Voor Lipton Ice Tea zijn de eerste talenten reeds bekendgemaakt middels een ambassadeursvideo

Said Arrad, Sr. Brand Manager Lipton Ice Tea bij Unilever: "Dit jaar zijn wij samen met Content Icons op zoek gegaan naar Lipton Ice Tea lovers. Gedurende de hele zomer zullen onze ambassadeurs, samen met vrienden, unieke en authentieke content maken op terrassen en festivals. Dé manier om de jongere doelgroep te bereiken."

Influencer marketing essentieel

Naast de Unilever merken bouwt Content Icons momenteel met meerdere klanten uit het ACE portfolio aan strategische en creatieve oplossingen om de merkboodschap effectief over te brengen aan de doelgroep. Dit mede dankzij de slagkracht van recentelijke aanwinst en Growth Brand Manager, Lieseloth Wisbrun, oud MediaMonks.

Lieseloth Wisbrun: "Influencer marketing is niet langer alleen een toevoeging aan je marketingplannen, het is een essentieel onderdeel van de marketingmix van elk merk. Influencers geven een gezicht aan het merk. En wanneer op de juiste manier ingezet, genereer je niet alleen een groot bereik, maar bouw je ook aan merkvoorkeur. Het is niet voor niets dat 69 procent van de consumenten vertrouwt op de aanbevelingen van influencers. Het is bijna dubbel zo effectief als zenden vanuit een merk op de social kanalen."

Credits:

Klant: Brand Manager Ice Cream, Unilever: Kirsten Vermeer | Sr. Brand Manager, Lipton Ice Tea NL: Said Arrad | Bureaus: PR bureau op Magnum: Glasnost, ACE | Influencer bureau: Content Icons, ACE | Social bureau: Blauw Gras, ACE : Content Icons | CEO: Sara Rottenberg | General Manager & Sr. talent manager: Liz Peetoom | Growth Brand Manager: Lieseloth Wisbrun | Account Manager: Perine Schoenmaker

www.contenticons.com

www.thisisace.nl

www.unilever.com

Lees ook:

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[Vacatures] Label A zoekt een Business Development Director

27-11-2023 | 07:42:00
Label A is per direct op zoek naar een Development Director

[Marketing Report Radio] Jhelisa Panfred (HERC): De Belofte 2023

24-11-2023 | 12:30:00
Jhelisa Panfred is Strategist bij HERC. Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we haar over het winnen van de titel De Belofte 2023 en haar drijfveren.

[Vacatures] Blauw Gras zoekt een Creative Director

20-11-2023 | 15:29:00
Blauw Gras is per direct op zoek naar een Creative Director 

[Marketing Report Radio - 21 november] Jhelisa Panfred | Sophie van der Schaft | Gijs ten Buuren | Antoine Houtsma

20-11-2023 | 11:59:00
Luister dinsdag 21 november om 18:30 uur naar de uitzending van Marketing Report op New Business Radio. Uw prettige gespreksleider is presentator Peter Wybenga, bijgestaan door zijn razendsnelle sidekick Bas Vlugt. Extra bijzoder, we maken voor het eerst een winnaars uitzending. Dat belooft wat

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.