[België] Mortierbrigade maakt tamelijk briljante campagnefilm voor Equal Pay Day van ZIJkant

[België] Mortierbrigade maakt tamelijk briljante campagnefilm voor Equal Pay Day van ZIJkant

Hoeveel verdien jij? Het blijft een ongemakkelijke vraag. Dat bewijst een onderzoek dat ZIJkant liet uitvoeren door Ipsos. Bijna de helft van de Belgen weet niets over het salarispakket van vrienden of collega’s, laat staan over dat van hun leidinggevende. Een even groot aandeel praat dan ook niet over het eigen loon met collega’s of hun baas. Vrouwen blijken de grootste dupe van dit taboe: meer dan zes op de tien heeft geen idee van het loon van collega’s met andere functies, meer dan zeven op de tien tast in het duister over het loonpakket van hun overste. Met deze laatste bespreken ze zelden hun eigen loon.

Het gebrek aan transparantie houdt de loonkloof v/m in stand. Die bedraagt nog steeds 21%, waardoor ZIJkant al voor de twintigste keer een Equal Pay Day-organiseerde. De dag voor gelijk loon viel dit jaar op 17 maart.

Om het taboe te doorbreken voerde ZIJkant op 18 maart actie aan stations in Vlaanderen en Brussel: voorbijgangers mogen kiezen op welke ongemakkelijke vraag ze het liefst antwoorden, die over hun seksleven of die over hun loon. 

Lees hier alles over het onderzoek

www.mortierbrigade.be

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.