Marketing Report
BNR Nieuwsradio vernieuwt huisstijl nieuws

BNR Nieuwsradio vernieuwt huisstijl

Na ruim 10 jaar heeft BNR een vernieuwde huisstijl. Door de sterke groei en innovatie in podcasts en visuele radio, groeide de behoefte van de radiozender van de FD Mediagroep om de signatuur van BNR door te vertalen naar een originele en vernieuwende merkidentiteit. Het creatief bureau D8 was betrokken bij de ontwikkeling en positionering van de merkidentiteit.

Het proces om te komen tot een vernieuwde huisstijl was ingezet door voormalig hoodredacteur Mireille van Ark. Op 4 april 2022 werd de audiovormgeving geïntroduceerd die door Capitol of Media is ontwikkeld en geproduceerd. De visuele vormgeving is thans gerealiseerd.

De herkenbare microfoon en het kenmerkende BNR-geel zijn het vertrekpunt voor de nieuwe huisstijl, die over alle visuele uitingsvormen te zien is. Samen met strateeg Arnout Visscher is gewerkt aan de definitie van de merkwaarden. De pay-off Blijf Scherp is een product van dit traject.

Marketingmanager Sharine de Rooij: “Afgelopen voorjaar werd duidelijk dat de merkidentiteit en huisstijl tekort schoten. Wat je op je scherm zag bleef achter bij de ontwikkeling en dynamiek van BNR.”

Graham Sturt, Creative Director van D8: "Het sprak voor zich dat we het karakteristieke BNR beeldmerk moesten omarmen. De vernieuwde stijl laat verder veel ruimte en vrijheid voor expressie, maar zorgt ook een overtuigende en herkenbare signatuur."

De gele microfoon heeft een subtiele, maar effectieve facelift gehad. Ook zijn onder andere de typografie en het kleurenpalet aangepast. Sharine de Rooij: “De brand identity is schaalbaar en heel praktisch toepasbaar. Maar belangrijker: het is een directe weergave van waar BNR voor staat en wat we onze luisteraars willen bieden.Daarom werkt het.”

Marc Adriani, sinds 1 november 2022 hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: "Onze podcasts hebben nu een eigen smoel, de energie spat er vanaf. Ik kijk uit naar de komende periode waarbij ook de studio's een metamorfose ondergaan."

www.bnr.nl
www.fdmg.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.