Marketing Report
[CMTA] The Fat Lady: Inside Joanne's mind nieuws

[CMTA] The Fat Lady: Inside Joanne's mind

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl


Een contentbureau met een saaie naam? No way! Wij houden van storytelling en vonden onze inspiratie bij Wagner. Onze fat lady is niemand minder dan de rondborstige Walkure Brünnhilde, die op het einde van Wagners ringcyclus het verhaal een onverwachte wending geeft en zo het publiek met verstomming slaat. Ook wij willen verrassen met onze kijk op content marketing en het verhaal van onze klanten een nieuwe wending geven. Verwacht het onverwachte, want it ain’t over till the fat lady sings.

Elevator Pitch

UGent’ers is het magazine voor de medewerkers van Universiteit Gent. Tegelijk is het de naam voor de community van 11.000 UGent medewerkers, want daar draait dit magazine dan ook om: de mensen. Het magazine zit boordevol verhalen over lopende projecten en het leven op en naast de UGent, alsook informatie over de organisatie. Er is telkens een unieke cover, waarbij we in het hoofd van een van de geïnterviewden lijken te duiken.

Briefing

Het is niet eenvoudig om een gevoel van verbondenheid te creëren in een organisatie met meer dan 11.000 medewerkers. Zeker niet als de profielen zo divers zijn als aan de Universiteit Gent. Mensen voelen zich verbonden met mensen. Niet met organisaties. Daarom focussen we in het magazine UGent’ers (de naam die we gaven aan UGent medewerkers) op verhalen van de mensen. Elke cover vertelt een verhaal. Elke cover toont meer dan alleen het portret van een personeelslid. Op de achterflap zien we de achterkant van hun hoofd. Met deze kleine mijmering op de achterkant van het magazine, nemen we letterlijk een kijkje in hun hoofd.

 

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

In het hoofd van Joanne
Joanne vroeg ons om op de cover te staan. Na het zien van de andere covers van het UGent’ers magazine, vond hij dat dit goed bij hem paste.

Dit is wat Joanne schreef: "Hoe dichterbij de dag komt, hoe groter de twijfels worden. Dat moment waar ik al jaren naar uitkijk heeft zich omgezet in onzekerheid en angst. Angst voor het onbekende. Het antwoord dat testosteron mij zou geven lijkt niet langer tastbaar te zijn. Want wat als man zijn slechts een gevoel is, en op geen enkele andere manier kan worden uitgelegd? Ben ik dan wel man genoeg? De constante strijd in mij is nog niet voorbij maar soms is het beter om keuzes te maken uit verlangen dan uit angst. De dag nadert en ik kan niet wachten om thuis te komen."

www.ugent.be

www.thefatlady.be

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl

 

Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.