Marketing Report
Contentmarketingbureau YUNE lanceert herpositionering

Contentmarketingbureau YUNE lanceert herpositionering

“Where science and creativity meet”. Dat is de pay-off van YUNE uit Amsterdam. Het contentmarketingbureau lanceert zijn herpositionering met onder meer een visuele identiteit, website, pay-off en brand movie.

Het logo van YUNE is een subtiele verwijzing naar het kleurgebruik binnen metingen van hersenactiviteit bij organismen die worden blootgesteld aan bepaalde stimuli. Deze knipoog vangt de andere kijk van YUNE op de wereld van content.

Binnen de positionering gaat YUNE het snijpunt tussen gedragswetenschap en creatieve contentproductie opzoeken. Dit alles met als doel om de content die zij maakt impactvoller te laten zijn én huidige klanten meer mee te nemen in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat wat wij maken, nog meer de aandacht grijpt en waarde toevoegt?

YUNE is als content- en social mediabureau werkzaam voor merken als Jumbo, Nestlé, ANWB, Zilveren Kruis, Bol.com, Mora en SPA.

Pablo van den Berg, Managing Director van YUNE: “We zijn enorm blij met het prachtige en opvallende werk dat we op dagelijkse basis mogen maken voor onze klanten. Tegelijkertijd maken we inmiddels alweer vier jaar deel uit van Mediabrands en vonden het tijd kritisch te kijken naar de waarde die we toevoegen binnen onze groep en het landschap. Dat start met een sterke overtuiging. Waar geloven we écht in. Gedrag is hierin het sleutelwoord. Gedrag in de vorm van onze journalistieke visie op de wereld van content en de échte verhalen die we al vertellen. Gedrag in de vorm van de rol die moderne media spelen in de contentbehoeften en gedragingen van de consument. Waar deze twee componenten samenkomen, zit voor ons de sweet spot.”

De positionering is vormgegeven door de tweekoppige directie van YUNE, die sinds januari bestaat uit Pablo van den Berg en Thijs Jaski. Thijs Jaski, voormalig Head of Social Media van ING Nederland, trad twee jaar geleden als Chief Brand Publishing toe tot het managementteam van YUNE en bekleedt sinds januari de rol van Managing Partner. Hij volgt medeoprichter Robert Doggers op, die begin dit jaar het bureau heeft verlaten. De dagelijkse leiding van YUNE wordt verder aangevuld met Rogier van der Vaart, die zijn rol van Head of Production inruilt voor die van Operational Director.

Thijs Jaski: “We maken een ambitieuze stap om een meer kennisgedreven en intelligenter contentmarketingbureau te zijn. De tijd van sec video’s of social posts maken is niet langer onderscheidend genoeg; dat beheersen diverse bureaus en in groeiende mate uiterst talentvolle jonge creators. Tegelijkertijd is consumentengedrag veranderlijker dan ooit en strijden merken online steeds harder om aandacht. Wij willen bekend komen te staan als het bureau dat echte verhalen vertelt en merken menselijker, impactvoller en waardevoller maakt. Dat vraagt niet alleen om een nieuw gedachtegoed, maar ook om de juiste inhouse kwaliteiten. Met Mediabrands Marketing Sciences hebben we al toegang tot diverse tailormade marktonderzoeksmethodes. Daarnaast hebben we Ferdi Gökhan als Science Lead aangesteld. Hij is gedragswetenschapper van huis uit en ontwikkelt concrete en behapbare oplossingen die bijdragen aan ons nieuwe verhaal, het onbewuste brein van consumenten doorgronden en directe waarde toevoegen voor onze klanten.”

YUNE sluit als creatief eindverantwoordelijk label voor de Benelux aan bij Mediabrands Content Studio (MBCS). Dit collectief is een samenstelling van vijftien creatieve contentbureaus uit de top 10-markten van Mediabrands. MBCS helpt klanten met een internationaal profiel aan sterkere lokale verankering door contentspecialisten aan te haken uit het eigen netwerk en de bewuste regio’s.

www.yune.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.