Marketing Report
Dentsu lanceert Artificial Client voor creatieve feedback nieuws

Dentsu lanceert Artificial Client voor creatieve feedback

De Artificial Client is het AI-experiment van Dentsu Creative Amsterdam. Deze door kunstmatige intelligentie ontwikkelde experience simuleert verschillende typen klanten en geeft snoeiharde maar ook komische feedback op tv-commercials, brand identity, en UX design.

De Artificial Client is gemodelleerd naar drie fictieve klant archetypes en weet met een knipoog en flinke dosis humor feedback te geven. Zo is voor de Ruthless Critic zelfs het beste nooit genoeg. De Idealistic Dreamer is altijd klaar om groter, verder en extremer te gaan. En het derde karakter, de Confused Creative pusht vooral zijn eigen ideeën. Kies één van de archetypes en upload een tv-script, een Brand identity, of een UX design. Dankzij computer gegenereerde spraak kan de Artificial Client in realtime feedback geven.

De Artificial Client blijkt verrassend goed in het bekijken en beoordelen van creatief werk. Het experiment dat begon als een grap, en als manier om de grenzen van huidige AI-modellen te testen. Maar de Artificial Client doet vermoeden dat AI in de toekomst niet alleen gebruikt gaat worden om creatief werk te maken, maar ook om creatief werk te beoordelen.

Luke Vink, hoofd technologie bij Dentsu: “Door middel van slimme prompting geeft het feedback in de tone-of-voice van verschillende persoonlijkheden. Deze feedback wordt omgezet in spraak en karakteranimatie. We werkten met verschillende opensource-modellen zoals InstructBLIP en Microsoft Azure's Viseme API om mogelijkheden te bereiken die momenteel niet beschikbaar zijn met algemeen gebruikte modellen zoals GPT alleen."

Boris Nihom, co-CEO bij Dentsu: “De Artificial Cliënt toont aan dat niets een echte klant-agency relatie kan vervangen. De Artificial Cliënt dient als een voorbeeldcase om te laten zien dat je met beetje lef echt iets relevants en moois kan maken. Zo kunnen dezelfde componenten die we gebruikten om de Artificial Cliënt te creëren, ook worden gebruikt om merken een unieke AI-stem te geven via relevante, branded AI-assistenten."

www.artificialclient.com

www.dentsu.com

Lees ook

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

[CMTA] Dentsu Creative: Maak het mooier met Karwei

06-11-2023 | 11:06:30
Ontdek hoe we zijn gegaan van merkboodschap tot een betrokken #KARWEI community op social die precies weet hoe je het mooier maakt samen met Karwei.

[Screenforce] Hoe gebruik je aandacht als de nieuwe media-currency

24-10-2023 | 11:58:00
Het media ecosysteem is de afgelopen jaren op een disruptieve manier geëvolueerd

Adnight 2023 Report!

14-10-2023 | 09:52:00
Toffe bende bij ADNIGHT 2023. Marketing Report stortte zich met overgave en wist acht bureaus te bezoeken. Eerste stop was de Houthavens, rammetje vol creatieve bedrijven en dito mensen

Bol eerste adverteerder programmatic OOH-tunnelreclame van adtrackmedia

13-10-2023 | 10:02:00
Hiermee kunnen adverteerders en bureaus consumenten bereiken met full-motion video-advertenties die te zien zijn op de tunnelwanden van drukke metrolijnen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.