Marketing Report
Dept wint drie Red Dot Design Awards

Dept wint drie Red Dot Design Awards

De Red Dot Awards bekroont jaarlijks de best ontworpen internationale merken en creatieve projecten van designers, agencies en bedrijven. Digital agency Dept ontving drie awards voor hun werk voor het Van Gogh Museum, Request en Cities in Motion.

Voor hun creatieve werk in samenwerking met het Van Gogh Museum kreeg de digital agency een award in de categorie Brand & Communciation Design. Dept hielp het Amsterdamse museum bij het organiseren van de brand governance en vernieuwen van de merkidentiteit. Verfijning, verheldering en de selectie van kleuren van de historische kunstenaar spelen hierin de hoofdrol.
 
De tweede award ging naar Studio Dumbar (part of Dept) en Dept in de categorie Brand Design & Identity. Dit was de bekroning van het gezamenlijke werk voor het ontwerp van de visuele identiteit en nieuwe website van online financiële transactieplatform Request. Het gebruik van diamant- of kristalvormige pictogrammen is al langere tijd een design trend in de Fintech-industrie. Dit wisten Dept en Studio Dumbar te omzeilen met een dynamische en eigentijdse identiteit. Met deze aanpak hebben ze Request met succes onderscheiden van concurrenten.
 
Ten slotte werd Studio Dumbar bekroond voor hun project Cities in Motion in de categorie Typography. Voor de internationale buitenreclame-expert Exterion Media heeft Studio Dumbar een serie van prikkelende motion graphics ontworpen voor schermen op perrons in heel Nederland. Er werd een simpele, creatieve oplossing bedacht: de naam van de stad waar het scherm staat, werd in motion graphics op een gastvrije manier weergegeven met behulp van kleuren van de stad.
 
Liza Enebeis, creatief directeur bij Studio Dumba: “We hebben beweging in het hart van het merk-DNA gezet en vervolgens alle boodschappen naadloos aangepast op zowel bestaande als toekomstige media formats. Zo ontstaat een sterke merkidentiteit die de tand des tijds kan doorstaan. We zijn ontzettend blij met de erkenning van Red Dot.”

De Red Dots worden in het najaar in Berlijn uitgereikt.

www.deptagency.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.