Marketing Report
Discovery+ blijft bestaan als aparte dienst naast HBO Max nieuws

Discovery+ blijft bestaan als aparte dienst naast HBO Max

Discovery+ blijft bestaan als aparte dienst. Eerder was het de bedoeling dat HBO Max en Discovery+ zullen samengaan. Dit plan zal worden voortgezet, maar Discovery+ zal als aparte dienst blijven bestaan. HBO Max zal niet langer als zelfstandige dienst voort blijven bestaan, maar opgaan in de combinatiedienst van HBO Max/Discovery+ onder een nog nader te bepalen naam (eerder werd de naam Max geopperd). Dit onthulde de Wall Street Journal.

De beslissing zou ingegeven zijn voor de vrees dat de naar schatting 20 miljoen abonnees abonnees van Discovery+ geen interesse zouden hebben om de duurdere gecombineerde dienst af te nemen.Discovery+ is in Nederland beschikbaar vanaf 3,99 euro per maand (39,99 euro per jaar). In de Verenigde  Staten wordt 4,99 dollar per maand gevraagd. HBO Max kost in de Verenigde Staten thans (met reclame) 9,99 dollar per maand (in Nederland 7,99 euro per maand).

De verwachting is dat in de Verenigde Staten de gecombineerde HBO Max/Discovery+ streamingdienst in het voorjaar zal lanceren. De te combineren streamingdienst is een gevolg van de vorming van Warner Bros. Discovery.

www.wbd.com

www.discoveryplus.com

www.hbomax.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.