Marketing Report
DPG Media lanceert VTM Go+ in België: abonnement zonder reclame nieuws

DPG Media lanceert VTM Go+ in België: abonnement zonder reclame

DPG Media heeft VTM Go+ gelanceerd in België. Dit is een betaalde reclameloze versie van de gratis Vlaamse streamingdienst VTM Go die wél reclame bevat. VTM Go bevat alle uitzendingen van de Vlaamse DPG Media-zenders VTM, VTM2, VTM3, VTM4, VTM Gold en VTM Non Stop Dokters alsmede kinderprogramma’s van onder meer Studio100.

Abonnees van VTM Go+ zullen ook eerder dan de tv-uitzending series kunnen bingewatchen en programma’s downloaden om ze zonder internetverbinding te kunnen bekijken. Soaps als Lisa of Familie zullen een week vooraf uitzending bij VTM te zien zijn via VTM Go+.

Circa 50 procent van de Vlamingen heeft een account bij het gratis van reclame voorziene VTM Go dat op 2 april 2019 van start ging (destijds verving deze de gratis versie van de dienst Stevie). Het komt neer op een half miljoen gebruikers per week, waarbij smart-tv’s goed zijn voor 40 procent van de views.

VTM Go+ kost 4.95 euro per maand of 47,40 euro per jaar en is alleen beschikbaar voor wie in België woont.

In Nederland Videoland van RTL Nederland

In Nederland biedt RTL Nederland via de Plus en Premium-versies (vanaf 8,99 euro per maand) van de streamingdienst Videoland reclameloos terugkijken van programma's van RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Z, RTL Crime, RTL Telekids en RTL Lounge.

Streamz

DPG Media is ook voor 50 procent eigenaar van Streamz, de Vlaamse streamingdienst die het met het telecom/mediabedrijf Telenet heeft opgezet. Deze dienst ging op 14 september 2020 van start en kost 11,95 euro per maand.

Altijd reclame

DPG Media heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het onmogelijk maken van het kijken naar de eigen programma’s zonder reclame. Hiertoe heeft het afspraken gemaakt met de distributers Telenet en Proximus.

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur radio - tv – streaming bij DPG Media: “Bij VTM hebben we de voorbije jaren sterk ingezet op digitalisering met de uitbouw van VTM Go. Onze kijkers kiezen helemaal zelf waar en wanneer ze een programma willen zien. De snelheid waarmee zij die nieuwe manier van kijken omarmd hebben, is echt opmerkelijk en was ook voor ons best verrassend. Met de lancering van VTM Go+ willen we onze kijkers nu een volgende innovatie aanbieden en nog meer aan het stuur zetten van hun eigen kijkervaring.”

Calogero Macaluso, directeur streaming bij DPG Media: “VTM GO bestaat vier jaar en is in die periode uitgegroeid tot het grootste Belgische streamingplatform. Eén op twee Vlamingen heeft al een account op VTM GO. Wekelijks vinden meer dan een half miljoen kijkers de weg naar het platform, dit voorjaar al goed voor 85 miljoen views. VTM GO is zijn rol als catch-up platform dan ook stevig ontgroeid. En dat niet alleen in views, maar ook in content, die intussen veel breder gaat dan enkel live en uitgesteld kijken. Vandaag zetten we opnieuw in op innovatie en introduceren we VTM GO+. Met de lancering van een reclamevrije kijkervaring op VTM GO+ willen we onze kijkers nog meer op hun wenken bedienen.”

www.vtmgo.be

www.vtmgoplus.be

www.dpgmedia.be

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.