Hearst Netherlands organiseert 100k Pitch Day

Hearst Netherlands organiseert 100k Pitch Day

Vrouwelijke ondernemers met een technologie gedreven start-up op uiteenlopende gebieden kunnen zich tot en met 5 oktober 2022 aanmelden voor HearstLab Netherlands. Met dit investeringsprogramma – dat in 2019 al in Nederland werd geïntroduceerd – investeert Hearst Netherlands in door vrouwen geleide innovatieve early stage startups. 

Deelnemers worden door een jury getoetst op hun groeipotentieel en innovatiekracht. Ook wordt gekeken naar de mate waarin de startup kan groeien door kruisbestuiving met de activiteiten van Hearst Netherlands en Hearst International. Uit alle inzendingen worden maximaal vijf finalisten gekozen die 15 november 2022 tijdens de eerste 100k Pitch Day in Amsterdam kans maken op de hoofdprijs: 100.000 euro groeikapitaal.

Overbruggen investeringskloof

Sinds de start van HearstLab zijn al meer dan 2100 start-ups beoordeeld, waarvan ruim 60 in Nederland. Marscha Krouwel, CEO van Hearst Netherlands en oprichter en lead scout van HearstLab Netherlands: "Meer dan 90 procent van al het investeringsgeld in Nederland gaat nog steeds naar door mannen geleide startups. Opmerkelijk, want onderzoek laat zien dat startups die geleid worden door vrouwen – zeker als ze divers samengestelde teams hebben – aanzienlijk beter renderen. We willen met HearstLab graag een bijdrage leveren aan het overbruggen van deze investeringskloof. Daarbij bieden we succesvolle, door vrouwen geleide startups de kans te groeien en zich te ontwikkelen. Kruisbestuiving met de activiteiten van Hearst als conglomeraat actief op vele terreinen, is daarbij ook een belangrijke doelstelling."

100k Pitch Day

HearstLab US is een initiatief van Eve Burton, Executive Vice President & Chief Legal Officer van Hearst International. Dit jaar wordt ook HearstLab Europe gelanceerd onder leiding van General Manager Kenan Packman. Tamara Obradov: medeorganisator en jurylid van de 100k Pitch Day: "Er is een enorme hoeveelheid onontdekt vrouwelijk ondernemerstalent. HearstLab ontgint dat talent, waarbij de kennis en ervaring die binnen Hearst aanwezig is kan bijdragen aan het succes van deze kansrijke startups op het gebied van media, data en technologie. We kijken daarom uit naar de 100k Pitch Day, waar een vakjury de winnende startup kiest." 

Naast een prijs van 100.000 euro aan groeikapitaal krijgt de winnaar van de 100k Pitch Day tevens toegang tot een netwerk van adviseurs die deel uitmaken van de HearstLab community in de Verenigde Staten en Nederland.

Voor meer informatie en deelname aan HearstLab 2022, kijk op: www.hearstlabeurope.com

www.hearst.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.