HEMA kiest JDA voor de transformatie van haar Supply Chain

HEMA kiest JDA voor de transformatie van haar Supply Chain

HEMA heeft gekozen voor JDA Luminate Edge en JDA Fulfillment om haar retail Supply Chain te optimaliseren. JDA zal daarbij kunstmatige intelligentie en machine learning inzetten van Blue Yonder. De bedoeling is dat dit leidt tot een hogere winst en betere klantervaringen. 

Carsten Klomp, CIO HEMA: "Wij zijn enorm gedreven om van een retailer naar een wereldwijd merk te groeien. Een modern IT-landschap zal deze groei, waarbij flexibiliteit, kostenbewustzijn en marktintroductietijd van belang zijn, mogelijk maken. JDA past in onze microservices-aanpak en ze zijn daarom een belangrijk onderdeel van onze digitale Supply Chain transformatie. Dit stelt ons in staat het bedrijf nog meer data gedreven te maken. We zien grote kansen met het gebruik van Machine Learning om de overall kwaliteit te verbeteren en onze collegas en winkels te ondersteunen hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Samen zullen we de digitale toekomst van HEMA vormgeven, met JDA als belangrijke factor."
 
HEMA wordt geconfronteerd met een snel veranderende retail omgeving en wil haar omnichannel- en groothandelsactiviteiten uitbreiden. Naast een nog sterkere aanwezigheid in de winkelstraat, zocht HEMA naar geavanceerde technologieën om haar Supply Chain verder te ontwikkelen. HEMA is al jaren klant van JDA en werkt samen met JDA oplossingen als JDA's Category Management en Workforce Management. JDA nam in augustus 2018 Blue Yonder over. Hierdoor konden bewezen mogelijkheden met kunstmatige intelligentie en machine learning geïntegreerd worden met de marktleidende fulfillment-oplossingen. Voor HEMA betekent dit dat een geleidelijke verandering van de Supply Chain mogelijk is.
 
Jan Daan van Erven Dorens, Manager Supply Chain Development bij HEMA: "We hebben een concurrerende, diepgaande evaluatie van innovatieve leveranciers uitgevoerd. We waren onder de indruk van de fulfillment-oplossing van JDA, gecombineerd met Blue Yonders AI/ ML geautomatiseerde forecasting engine. De voorspellingsnauwkeurigheid van de JDA-oplossing was het hoogst en overtrof onze verwachtingen. JDAs visie, oplossingen en team passen perfect bij onze aanpak van de Supply Chain transformatie, waarbij we dichter bij het realiseren van onze visie komen om een wereldwijd merk te worden."
 
JDA Luminate Demand Edge is een cognitieve SaaS-oplossing die gebruik maakt van machine-learning algoritmes om zeer nauwkeurige vraagvoorspellingen te doen. Dit stelt HEMA in staat om beter geuniformeerde, risicobewuste beslissingen te nemen. JDA Fulfillment zal HEMA helpen de marges te optimaliseren door op het juiste moment de juiste voorraad in de juiste distributiecentra en winkels te hebben. Door gebruik te maken van vraagsignalen uit de praktijk kunnen optimale voorraad- en distributieplannen worden gemaakt. Dit verhoogt de beschikbaarheid van producten en vermindert de voorraad in de gehele Supply Chain van HEMA. Dit helpt ook bij het realiseren van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.
 
Daarnaast helpt JDA HEMA verder met:
- Het volledig automatiseren van voorspellingen die zichzelf aanpassen en leren, rekening houdend met meer dan 200 factoren die de vraag beïnvloeden, zoals het weer, promoties, vakanties, dag van de week/maand/jaar, enz.
- Het berekenen van vraagprognose met een calculatie van impact en risico's.
- Het koppelen van klantvraag aan het aanbod, verbeteren van het inkoopproces en de samenwerking met leveranciers.
- Het genereren van orders die de klantenservice maximaliseren met minimale voorraad, kosten en orderbeheerinspanningen.
- De inzichtelijkheid van de Supply Chain verbeteren met nauwkeurige projecties van voorraad, aankopen, magazijnstroom en transportbehoeften.
 
Johan Reventberg, voorzitter, EMEA, JDA: "Retailers staan onder enorme druk om hun klanten op een rendabele manier een optimale ervaring te bieden. Hiervoor zijn data-gedreven beslissingen nodig en het HEMA team begrijpt dit. JDA biedt de juiste combinatie van AI/ML capaciteiten, ervaring in de retail-industrie en geavanceerde technologieën om HEMA te helpen haar ambitieuze doelstellingen te halen. We zijn verheugd hen te vergezellen op deze reis."

www.hema.net
www.jda.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.