Hema ontvangt Winq Campaign Diversity Award

Hema ontvangt Winq Campaign Diversity Award

Warenhuis Hema heeft maandag de Winq Diversity Award gekregen voor de buitengewone bijdrage op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie voor de LHBTQ-gemeenschap in Nederland.

Ook onder anderen acteur Raymi Sambo en Bowi Jong, initiatiefnemer van #SorryJohan, kregen zo’n award. Winq is Nederlands grootste lifestylemagazine voor gay mannen.

Edwin Reinerie, hoofdredacteur: “Winq motiveert de Nederlandse LHBTQ-familie al vijftien jaar om zichzelf te zijn en van het leven te genieten. Met de Winq Diversity Awards eren wij zeven personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie.”

Hema kreeg de prijs om verschillende redenen. Zo organiseerde het bedrijf vorig jaar het HEMA-huwelijk. Daarbij kregen drie Europese stellen uit landen waar trouwen voor homokoppels niet mogelijk is de kans toch in het huwelijksbootje te stappen. Met campagnes als deze laat Hema zien dat liefde voor iedereen is, aldus Winq. Daarbij verwerken ze op volstrekt vanzelfsprekende wijze LHBTQ-koppels in hun reguliere uitingen.

www.hema.nl
www.winq.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.