Marketing Report
[Interview] Coen Zeevenhooven (Axioma): In een tijd waarin alles te automatiseren is, blijft een authentiek verhaal overeind interview

[Interview] Coen Zeevenhooven (Axioma): In een tijd waarin alles te automatiseren is, blijft een authentiek verhaal overeind

Coen Zeevenhooven is Managing Director van communicatiebureau Axioma. We spreken hem over het belang van echt contact maken en de aanpak van zijn bedrijf.

Kun jij Axioma introduceren?

Wij zijn een professioneel marketingcommunicatiebureau. Waar goede vakmensen plezier halen uit alles wat we doen. We hebben een sterke focus op storytelling en geloven ook dat een goed verhaal veel teweeg kan brengen. Wij zijn allemaal erg betrokken bij onze klanten en ontvangen dit ook terug. Alle relaties die wij aangaan, zijn dan ook gericht op de langere termijn. Op deze manier leren we de klant en het merk het best kennen en kunnen we nog meer voor de klant betekenen.

Wat voor soort klanten trekt Axioma aan?

Onze focus ligt voornamelijk op de sector Zorg en Sociale Zekerheid. In deze sector hebben we dan ook een bepaalde bekendheid opgebouwd, die ervoor zorgt dat wij ook koppelingen kunnen maken tussen klanten onderling. Het is een sector waarin opdrachtgevers geloven in een duurzame samenwerking. Dat is iets waar wij ook voor staan. Daarnaast inspireert het ons tot het maken van bewuste keuzes die helpen de wereld een beetje beter te maken. Naast deze sector trekken wij ook financiële dienstverleners en familiebedrijven aan.

Axioma zegt dat echt contact maken het belangrijkst en tevens het moeilijkst is in communicatie. Hoe maak je echt contact?

Communicatie draait om het maken van contact. In een tijd waarin alles te automatiseren is, blijft de kracht van een authentiek verhaal overeind. Of het nu gaat om interne communicatie, branding, een campagne of always-on content. Wij geloven niet in copy-pasten en eindeloos concessies doen, maar helpen onze klanten focussen op de kern van écht contact: een eigen verhaal, origineel geluid en relevante content. Dit moet naar onze mening wel maximale impact geven, daarom werken wij met diepgaande doelgroep-insights, doelgroeponderzoek, online analyses en het samenstellen van doelgroep-panels. Hiermee creëren we de basis voor écht contact. Daarnaast bespreken we altijd de haalbaarheid en kunnen we adviseren over de meest effectieve aanpak.

Wat zie jij als de belangrijkste trends in het contentmarketingvak?

Voorheen waren we producenten van de content, tegenwoordig heeft het distribueren en ontwikkelen van relevante content een steeds grotere rol. Hierbij is de meetbaarheid nog belangrijker dan eerst en dit levert dan ook een aantoonbare bijdrage aan de business van opdrachtgevers.

Ook het online-component binnen contentmarketing zal fors blijven groeien. Bij grotere opdrachtgevers verwachten we een toename van de inzet van platforms. Door de inzet van dit soort platforms zijn zij zelf leverancier van hun eigen content.  

Branding en consistentie wordt steeds belangrijker in alle uitingen en daarmee ook de rol van design binnen het vakgebied.

Waarin investeert Axioma om de komende jaren competitief te blijven?

Voor mij zorgen de mensen bij Axioma ervoor dat we de komende jaren competitief blijven. Alleen met z’n allen kunnen we iedere keer weer een stap zetten in onze ambities. Recentelijk hebben externe professionals een kijkje genomen in onze organisatie, wat ervoor heeft gezorgd dat we nog beter in onze eigen kracht staan en daardoor ook nog beter werken als team.

Daarnaast blijven we investeren in allerlei vormen van online tooling. Dat zal een grote versnelling krijgen, wat betekent dat onze collega’s nog meer kennis hierover krijgen en erover kunnen adviseren.

Waarom willen de beste mensen in het vak voor Axioma werken?

Ik hoop dat mensen voor Axioma willen werken door de fijne sfeer onderling en de mooie klanten waarvoor wij mogen werken en iets kunnen toevoegen. Daarnaast geven wij medewerkers de ruimte voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling en dat wordt gewaardeerd. Tot slot hebben wij onwijs veel plezier met elkaar!

www.axioma.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.