Marketing Report
Jumbo komt met Media & Partnerships

Jumbo komt met Media & Partnerships

Jumbo Supermarkten lanceert Jumbo Media & Partnerships. Dit team, dat onder leiding staat van Monique Pennings, biedt adverteerders – zowel leveranciers van Jumbo als andere partijen – mediaoplossingen voor hun vraagstukken.

Hiermee helpt Jumbo Media & Partnerships adverteerders om hun klanten succesvol te bereiken en te raken. Jumbo heeft een rijk mediaportfolio bestaande uit onder andere Hallo Jumbo-magazine, Jumbo Radio, Jumbo.com, Smulweb.nl, social kanalen, e-nieuwsbrieven, apps, crossmediaal platform Wat Eten We? en de bijna 700 winkels.

Via deze relevante mediakanalen bereikt Jumbo wekelijks miljoenen klanten in de verschillende fasen van de customer journey: van awareness tot en met het aankoopmoment. Daarnaast kent Jumbo haar klanten goed en worden inzichten gecombineerd met klantdata om daarmee de effectiviteit van campagnes te vergroten.

Monique Pennings: “Wij willen adverteerders helpen succesvol te zijn door het samen te doen. Klantgericht denken en ondernemerschap typeert Jumbo. Dit is ook de mentaliteit van mijn team.’” Dit team bestaat, naast voorvrouw Monique Pennings, uit een drietal adviseurs en twee accountmanagers die goed zijn voor meer dan 100 jaar ervaring in media, merken en marketing.

Samenstelling team

Sita Bakker heeft jarenlange bureau-ervaring bij onder meer UM en OMD waar zij verantwoordelijk was voor diverse grote retailklanten als Nederlandse Loterij, Jumbo, Dr. Oetker en Aviko. Tevens is Natascha de Waal als adviseur gestart. Zij was jarenlang werkzaam in de reisbranche en maakte in 2006 de overstap naar media waar ze bij STER werkte als Sales Manager. Ook is Carolien de Rooi toegetreden tot het team. Zij heeft de afgelopen twee jaar gewerkt als Brand Marketing Lead bij Wehkamp en daarvoor jarenlang als Head of Marketing Partnerships bij Sanoma|SBS. Daarnaast bestaat het team uit accountmanagers Patrick van den Bosch en Helen Dekker, die beiden afkomstig zijn van Smulweb en Annabel van Dingenen die de executie van de campagnes op zich neemt.

Monique Pennings: “Ik ben ontzettend blij dat we met dit team de markt gaan bewerken. Marketeers en mediamanagers hebben te maken met complexe vraagstukken en wij hebben naast een sterke propositie ook een zeer senior team in huis die op het juiste niveau deze uitdagingen kan oppakken samen met adverteerders.”

De verkoop van de proposities gebeurt niet alleen in huis. Er wordt samengewerkt met Summit Retail Media Group, de expert op het gebied van Retail Media exploitatie.. Summit Retail Media Group verkoopt en exploiteert de online media (Jumbo.com en Smulweb.nl). Het eigen team is verantwoordelijk voor het tot stand komen van crossmediale partnerships.

--

Monique Pennings is Crossmedia Vrouw van het Jaar. Ze was eerder dit jaar te gast bij Marketing Report Radio:

 www.jumbo.com

  

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.