Marco Ruivenkamp Managing Director Benelux SpotX

Marco Ruivenkamp Managing Director Benelux SpotX

Marco Ruivenkamp is de nieuwe Managing Director van videoadvertentieplatform SpotX. Binnen SpotX, dat onderdeel is van de RTL Group, wordt Ruivenkamp verantwoordelijk voor de verdere groei van SpotX in Nederland, België en Luxemburg.
De aanstelling van Ruivenkamp hangt samen met meer investering in programmatic adtech-oplossingen voor tv, personeelsuitbreiding en klantretentie. In het eerste kwartaal van 2018 heeft SpotX een groei van 43 procent gezien en inmiddels wordt 30 procent van de wereldwijde onlineadvertentieuitgaven besteed op het tv-scherm.

Ruivenkamp was eerder verantwoordelijk voor de groei van mobilevideoplatform LoopMe en had hij de leiding over alle digitale en programmaticactiviteiten bij mediabureau MEC. Daarnaast heeft hij diverse internationale leidinggevende posities bekleed bij onder meer Turn, Tapps en Yahoo. Bij SpotX neemt Ruivenkamp de rol over van Jeroen Rutte, die na het vertrek van Elwin Gastelaars de functie op interimbasis heeft bekleed.

Mike Shehan, CEO & co-founder van SpotX: “Marco is een manager met een sterke focus op relaties en hij heeft veel kennis van data, media en technologie. Door zijn internationale achtergrond in programmatic, en dan met name zijn kennis van de buy-side, is hij de juiste persoon om de klanten van SpotX op meerdere manieren te bedienen naast het bieden van de beste tools voor het programmatic verhandelen van video op crossmediale devices.”

Ruivenkamp: “SpotX heeft de afgelopen jaren in een rap tempo fantastische stappen gemaakt met alle grote Nederlandse broadcasters in zijn clientèle. SpotX beschikt over de beste adtech-oplossing, maar maakt ook het verschil met zijn adviserende rol en persoonlijke service. Ik ben trots dat ik daar nu een rol in mag spelen. Samen met het team ga ik mij vol inzetten op zowel het proactief managen van supply als het faciliteren van demand. Ik kijk er enorm naar uit om bij te dragen aan de verdere uitbreiding van SpotX in de Benelux.”

www.spotx.tv

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.