Marketing Report
Mark van Dijk opvolger Julius Minnaar bij Dentsu Aegis

Mark van Dijk opvolger Julius Minnaar bij Dentsu Aegis

Dentsu Aegis Network maakt bekend dat CEO Julius Minnaar heeft besloten te vertrekken. Mark van Dijk, momenteel CCO Dentsu Aegis Network Nederland, zal per 1 januari 2020 de functie van CEO gaan vervullen. Hij vervulde sinds november 2018 de rol van CCO binnen Dentsu Aegis Network Nederland. Daarvoor was hij van 2011 tot 2017 Managing Director van iProspect Nederland. 

Julius Minnaar werkt al bijna negen jaar als CEO bij Dentsu Aegis Network. In deze periode heeft hij het bedrijf in Nederland geleid met een herkenbare visie op duurzame groei. Mede door het verwelkomen van grote nieuwe klanten en meerdere succesvolle acquisities en integraties is het bedrijf onder zijn leiderschap van 160 naar 750 medewerkers gegroeid. Julius Minnaar verlaat het bedrijf op eigen verzoek om per 1 april 2020 een internationale ​​directiefunctie te gaan vervullen bij IPG Mediabrands.

Mark van Dijk: "Ik ben trots op wat we de afgelopen jaren onder leiderschap van Julius Minnaar hebben weten te bereiken en kijk er enorm naar uit om nu als CEO leiding te mogen gaan geven aan de verdere groei van Dentsu Aegis Network in Nederland. Wij willen voorop blijven lopen in data en technologie gedreven inzet van media, creatie en CRM en zullen daarbij onverminderd focus houden op de geïntegreerde partnerships met onze klanten. De manier waarop al onze getalenteerde en gedreven mensen daar iedere dag samen aan werken is denk ik uniek en vormt dé basis voor onze verdere groei.”

Julius Minnaar, CEO, Dentsu Aegis Network Nederland: "Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier met mijn team en onze klanten samengewerkt. Dentsu Aegis Network is in deze jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat vooroploopt in de Nederlandse markt op het gebied van media-innovaties. Tevens waren wij de eerste om geïntegreerde partnerships met klanten uit te rollen. Het was voor mij een voorrecht om zoveel jaren samen te werken met getalenteerde en ambitieuze collega’s. Het exponentieel laten groeien van ons bedrijf is alleen mogelijk geweest dankzij de goede samenwerking binnen het managementteam waarbij we altijd een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben gehad. Ik kijk uit naar een volgende uitdaging en een nieuw hoofdstuk voor mijzelf."

Lars Bo Jeppesen, CEO, Dentsu, Nordics, Centraal- en Oost-Europa: “Ik heb vele jaren samengewerkt met Julius en Julius is altijd een populaire leider geweest met zijn sterke sociale vaardigheden en zijn ervaring in de media-industrie. Julius is zeer succesvol geweest in het laten uitgroeien van ons Nederlandse netwerk tot een gerespecteerde marktleider. Zonder enige twijfel wil ik mijn oprechte dank uitspreken voor Julius zijn inspanningen en hem het allerbeste wensen voor de toekomst."

Lars Bo Jeppesen: “Je mag je gelukkig prijzen als je plan B net zo goed is als je plan A, dit zeggende met het grootste respect voor de verdiensten van Julius. Ik ken Mark alle lange tijd en Mark laat zich kenmerken door een zeldzame combinatie van een sterke klantgerichte aanpak, veel kennis van alle digitale ontwikkelingen en het respect en vertrouwen dat hij geniet binnen de hele organisatie. Ons bedrijf en onze industrie bevinden zich in een digitale transformatie met daarin besloten een toegenomen vraag naar data- en technologietoepassingen, marketingautomatisering en klantgerichtheid. Ik ben ervan overtuigd dat Mark de geschikte leider voor ons en onze partners is in deze transformatie.”

www.dentsuaegisnetwork.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.