[MarketingReport Radio] Rogier Bruggeman over het Nationaal Media Onderzoek

[MarketingReport Radio] Rogier Bruggeman over het Nationaal Media Onderzoek

Rogier Bruggeman, CEO bij ZIGT media en performance bureau, bespreekt in de uitzending van Marketing Report op New Business Radio actuele ontwikkelingen in de wereld van media en marketingcommunicatie.

Rogier Bruggeman: “We zitten in een nieuwe fase van het Nationaal Media Onderzoek. De eerste cijfers van het nieuwe luisteronderzoek zijn verschenen. In plaats van eens per maand cijfers over een periode van twee maanden, hebben we nu elke week nieuwe cijfers. Vroeger moesten mensen op basis van herinnering een dagboekje invullen per kwartier, nu gaat het via een app op je telefoon per minuut. Het opvallendst is dat de luistertijd gehalveerd is naar 1 uur en 15 minuten. We doen nog steeds hetzelfde, alleen de registratie is aangepast. We zien geen echte ochtendspits op de radio en een aantal zenderprofielen is gewijzigd. Het feit dat we nog geen cijfers krijgen over twee maanden, maar elke week, is een enorme winst.”

Rogier gaat ook in op de haken en ogen die er nog zitten aan het onderzoek, zoals de verdeling van deelnemers over de verschillende doelgroepen, en de optimalisatieslagen die nog gemaakt worden. Ook duikt het team in de veiling van de FM-frequenties en de partijen die daar wellicht aan mee kunnen gaan doen.

Luister dit interessante interview hier:

Luister hier de volledige radio-uitzending van 21 februari 2023 terug:

www.zigt.nl

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt mede mogelijk gemaakt door De Combinatie van Factoren.

 

Gedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.