Marketing Report
Mather Economics (Mediahuis) breidt uit in AI met de overname van Sophi nieuws

Mather Economics (Mediahuis) breidt uit in AI met de overname van Sophi

Mather Economics (Mather), een bedrijf dat gespecialiseerd is in strategisch advies voor subscriber yield management, digital product pricing en content analytics, heeft Sophi Inc. overgenomen. Sophi levert AI-gestuurde automatiserings- en optimalisatietechnologie voor nieuwsredacties. Deze strategische overname versnelt de schaal en snelheid waarmee Mather en Sophi kunnen voldoen aan de behoeften van hun internationale klanten. Mather is een dochteronderneming van Mediahuis. Sophi was een dochteronderneming van The Globe and Mail, eeen Canadees nieuwsmediabedrijf.

Mather’s missie is om uitgevers duurzaam en winstgevend te maken in een markt die nood heeft aan transformatie om te overleven en succesvol te zijn. Met deze overname wordt de brede waaier van Mather’s diensten (consulting, managed services en technologie) gecombineerd met de diepte van Sophi’s producten (automatiseringssoftware) om zo een volledige suite van producten te bieden en gezamenlijke klanten te helpen bij hun uitdagingen op het vlak van businesstransformatie.

Sophi’s technologie is ontwikkeld door The Globe and Mail en is erop gericht om nieuwsredacties te helpen bij het optimaliseren van hun belangrijkste strategische en tactische contentbeslissingen. Het Sophi-platform biedt een reeks automatiserings-, optimalisatie- en voorspellingstools op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning die zijn gebouwd om abonneegroei, paywall-optimalisatie en digitale content curatie en -automatisering mogelijk te maken.

Matt Lindsay, Voorzitter van Mather: “De strategische overname van Sophi stelt Mather in staat om een uitgebreid scala aan diensten te leveren, waaronder het adviseren van uitgevers over de uitvoering van hun digitale transformatiestrategieën en het leveren van de tools en mogelijkheden die essentieel zijn voor die digitale bedrijfsmodellen.

De integratie van Sophi stelt ons in staat om aan de behoeften van uitgevers te voldoen door een compleet pakket AI-oplossingen te bieden die zijn ontworpen om hun activiteiten te optimaliseren en omzetgroei te stimuleren. Naast onze bestaande kantoren in de Verenigde Staten en Europa, zijn we erg blij met onze sterke aanwezigheid in Canada. Deze overname versterkt onze wereldwijde geografische voetafdruk en geeft aan dat we onze capaciteiten willen uitbreiden met de beste AI-tools die onze bestaande diensten aanvullen.”

Mike O’Neill, CEO van Sophi: “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking met Mather biedt. Het zal ons in staat stellen om de impact die we voor onze klanten kunnen creëren te versnellen, gezien de zeer complementaire sterke punten van Mather en Sophi.

Sophi heeft AI-capaciteiten van wereldklasse ontwikkeld en de kracht van Mather op het gebied van advies- en consultingdiensten zal het voor onze klanten gemakkelijker maken om nog meer impact uit onze tools te halen. De grote hoeveelheid aan data waarover Mather beschikt via haar Listener platform, stelt ons in staat Sophi- diensten nog sneller in te zetten bij bestaande klanten. ”

www.sophi.io

www.mathereconomics.com

www.mediahuis.com

 

Lees ook:

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Digital Consultant

28-09-2023 | 09:47:00
Mediahuis is per direct op zoek naar een Digital Consultant

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Online Lifestyle Journalist

28-09-2023 | 09:30:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Online Lifestyle Journalist

[Interview] Rien van Beemen (Mediahuis): Wij zijn er voor onderscheidende journalistiek

28-09-2023 | 00:00:00
Rien van Beemen, CEO van Mediahuis Nederland, is genomineerd voor de titel van Crossmediapersoon van het jaar bij de Cross Media Awards. We spreken hem over de laatste ontwikkelingen en crossmedialiteit bij Mediahuis Nederland

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Tech Verslaggever

21-09-2023 | 09:12:00
Mediahuis is per direct op zoek naar een Tech Verslaggever

Mediahuis investeert in recruitmenttechnologiebedrijf CareerFairy

19-09-2023 | 09:49:46
CareerFairy koppelt studenten en afgestudeerden van Europese universiteiten aan bedrijven die dit jonge potentieel willen bereiken
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.