Marketing Report
Memo2: Nederlanders bezorgd om voortbestaan ondernemers

Memo2: Nederlanders bezorgd om voortbestaan ondernemers

9 op de 10 Nederlanders denkt dat het voortbestaan van lokale en kleinschalige ondernemers in gevaar komt door de Coronacrisis. Dit blijkt uit verzamelde cijfers afkomstig uit de THX.-app van onderzoeksbureau MeMo2.

Nederlanders zijn veelal wel bereid ondernemers te steunen. Johan Goedhart, Director Product & Platform van MeMo²: "Het afhalen van eten om de lokale ondernemer de helpende hand te bieden, wordt vooral genoemd door de Nederlanders."

Dat een crisis en onzekere tijden kunnen leiden tot solidariteit, blijkt wel uit het volgende. 86 procent van de Nederlanders staat er voor open om lokale ondernemers te helpen tijdens de Coronacrisis. 15 procent van de bevolking heeft een lokale onderneming gesteund. De wil om dit soort ondernemers te helpen, vertaalt zich onder meer in het kopen van een tegoedbon voor de lokale horeca (34 procent), aanschaffen van voedselpakketten die producten bevatten van lokale en kleinschalige ondernemers (60 procent) en het afhalen van eten (74 procent).

Het gros van de Nederlandse bevolking doet dit ook met de intrinsieke motivatie om hun steentje bij te dragen aan lokale ondernemers (90 procent). Persoonlijke voordelen als gemak en geld spelen slechts een kleine rol in de beweegredenen.

De initiatieven die de lokale ondernemers moeten steunen kunnen nog wel winst behalen op het vlak van bekendheid. 40 procent van de Nederlanders is namelijk nog niet bekend met dit soort initiatieven.

Johan Goedhart: "Meer bekendheid van lokale initiatieven kan de kleine ondernemers in ons land dan ook echt verder helpen."

www.memo2.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.