Marketing Report
Pieter Haas weg bij Ceconomy

Pieter Haas weg bij Ceconomy

Pieter Haas is per direct opgestapt als topman van Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn. Dat heeft het bedrijf dit weekend bekendgemaakt.

Een opvolger is nog niet gevonden. Financieel directeur Mark Frese en directielid Dieter Haag Molkenteller nemen zijn taken waar totdat een opvolger is gevonden. Ook Frese zal het bedrijf verlaten.

Ceconomy heeft afgelopen week zijn verwachtingen naar beneden bijgesteld als gevolg van de hete zomer, waardoor de winkels slechter werden bezocht. Het bedrijfsresultaat voor dit jaar wordt geschat op 630 miljoen euro. Eerst ging men nog uit van een resultaat van minimaal 680 miljoen. Dat was al de tweede bijstelling dit jaar.

Overigens waren de resultaten over het derde kwartaal lang niet in elk opzicht slecht: online groeide de omzet met 20 procent naar tweeënhalf miljard euro. Multichannel groeide 40,5 procent en er kwamen 1,4 miljoen leden bij voor het loyaliteitsprogramma, waarmee het totaal op 16,6 miljoen komt.

Haas begon als topman van MediaMarkt in Nederland. In juli 2017 werd hij topman van Ceconomy. De detailhandelstak van Metro, moederbedrijf van Makro, werd vorig jaar afgesplitst.

www.ceconomy.de

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.