Marketing Report
PLUS vervangt wegwerpplastic door afwasbare varianten

PLUS vervangt wegwerpplastic door afwasbare varianten

Supermarkt PLUS vervangt wegwerpplastics door afwasbare varianten om de milieu-impact te verkleinen. De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër.

De politicus heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.

Bas Eickhout: “De plasticsoep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van PLUS om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen.”

Naast afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen, die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic, namelijk wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe.

Elsbeth van Dam, manager innovatie, kwaliteit en verpakkingen bij PLUS: “Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij groot voorstander van alles wat het milieu, de mens en maatschappij positief beïnvloedt. Zo ook dit verbod op wegwerpplastic. De eerste stappen op weg naar minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen zijn gezet, en er zullen er nog vele volgen.”

www.plus.nl

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.