Marketing Report
Right To Play en Jantje Beton lanceren campagne Power of Play 

Right To Play en Jantje Beton lanceren campagne Power of Play 

Right To Play en Jantje Beton zijn met steun van de Nationale Postcode Loterij het project Power of Play gestart. Power of Play wil kinderen veel en vaak laten spelen, zodat ze zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen en zodat ze zich vaardigheden eigen kunnen maken die hun in de samenleving goed van pas komen. 

Met behulp van het project Power of Play ervaren 20.000 kinderen op 100 scholen en BSO's in Rwanda en Nederland de kracht van spelen. Onderdeel van Power of Play is dat kinderen zelf, met behulp van afval en restmaterialen, hun speelmateriaal ontwerpen, maken en verbeteren.

Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton: “Een van de mooiste dingen van Power of Play is dat kinderen merken dat je elkaar spelenderwijs meteen ook beter weet te vinden. Ze leren samen te werken en ontdekken al doende dat je samen iets moois kunt maken.”

Marije Dippel van Right To Play: “Spelen is universeel en geeft alle kinderen, overal in de wereld, iets waar ze hun hele leven wat aan hebben. Dat komt heel duidelijk naar voren in de project. Het is interessant om die overeenkomsten te zien. Maar het is ook grappig om kleine verschillen te ontdekken. Kinderen in Rwanda zijn bijvoorbeeld technisch heel sterk, terwijl Nederlandse kinderen eerder heel creatief zijn.”

De campagnebeelden van Power of Play zijn het werk van Zilveren Camera-winnaar Ernst Coppejans. In maart reisde hij met Right To Play naar Rwanda om Power of Play-activiteiten te bezoeken. En in mei fotografeerde hij samen met Jantje Beton de kinderen die in Nederland meedoen aan het project.

Ernst Coppejans: “Het is zo inspirerend om te zien, hoe kinderen opbloeien, simpelweg door te spelen. Ze zijn zo trots. Dat is in Rwanda niet anders dan in Nederland. De creativiteit die in beide landen tevoorschijn kwam en de oplossingen die kinderen bedachten bij het maken van hun speelgoed… Geweldig om te zien. En vast te leggen op beeld.” 

www.jantjebeton.nl
www.righttoplay.nl

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.