Marketing Report
Sunweb Group maakt pakketreizen CO2-neutraal

Sunweb Group maakt pakketreizen CO2-neutraal

Alle pakketreizen van Sunweb Group zijn per direct CO2-neutraal. De reisorganisatie betaalt de kosten voor de CO2-compensatie voor de vlucht, busreis, transfer en accommodatie. De reiziger hoeft er niet extra voor te betalen.

Tim van den Bergh, CCO bij Sunweb Group: “We proberen continu onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren in alles wat we doen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot van onze vakanties tot een minimum te beperken. We zijn ons ervan bewust dat CO2-compensatie niet de oplossing voor klimaatverandering is, maar het is cruciaal om nu actie te ondernemen in de reisindustrie. We hopen dat andere partners en reisorganisaties ook volgen en verantwoordelijkheid nemen voor hun CO2-uitstoot.”

 Tim van den Bergh: “Ons CO2-compensatieprogramma is een eerste belangrijke stap om het vervuilendste onderdeel van onze vakanties aan te pakken en een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen.”

De CO2-uitstoot van een pakketreis wordt berekend aan de hand van vier activiteiten; vluchten, busreizen, transfers en accommodaties. Sunweb Group ondersteunt vervolgens projecten die de CO2-uitstoot met dezelfde hoeveelheid beperken. Hiermee wordt de uitstoot van alle passagiers gecompenseerd. Eind 2020 kan het bedrijf aantonen hoeveel ton CO2 dit precies is.

Voor het uitvoeren van de CO2-compensatie werkt de reisorganisatie samen met de internationale partner ClimateCare. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van programma's om op grote schaal CO2-uitstoot te verminderen.

www.sunweb.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.