Marketing Report
Uber verhuist naar Tripolis-Park in Amsterdam

Uber verhuist naar Tripolis-Park in Amsterdam

Het internationale hoofdkantoor van Uber gaat verhuizen. In 2022 zal het techbedrijf in het Tripolis-Park een campus realiseren voor alle medewerkers.

Tripolis-Park belooft een van de duurzaamste gebouwen van Nederland te worden doordat de impact op het milieu geminimaliseerd wordt terwijl slimme technologieën bijdragen aan het welzijn en de prestaties van de gebruiker. Uber zal in totaal 30.000 van de beschikbare 45.000 vierkante meter huren om zo ruimte te kunnen bieden aan het groeiend aantal werknemers in de hoofdstad.

Al in 2012 heeft Uber het Internationale Hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd. Vijf jaar later verhuisde het technologiebedrijf naar The Cloud, waar het aantal werknemers groeide van 400 in 2017 naar ruim 1500. In aanloop naar de nieuwe Uber campus zal Spaces Westerpark de komende twee jaar onderdak bieden aan 600 Uber-medewerkers.

Michael Huaco, Vice President Workplace and Real Estate van Uber: "We zijn blij dat we ons verder kunnen verbinden met Amsterdam en dat we deze iconische locatie hebben gevonden voor de nieuwe Uber campus waar we al onze huidige en toekomstige medewerkers samen kunnen brengen onder een dak.”

Sjoerd Lycklama, partner bij Flow: “Tripolis-Park is een uniek herontwikkelingsproject. Het biedt Uber een fantastische basis voor het Internationale Hoofdkantoor, met toegang tot diverse voorzieningen op een dynamische, milieubewuste campus.”

Jeroen Nijland, commissaris van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “Het is mooi nieuws dat Uber opnieuw voor Amsterdam heeft gekozen en met de nieuwe campus en werkgelegenheid ons land versterkt. Dit bewijst opnieuw dat Nederland aantrekkelijk is voor mondiale bedrijven als Uber die vooroplopen op het gebied van digitalisering en technologische ontwikkelingen. Nederland biedt deze innovatieve bedrijven een stabiele locatie op de internationale markt."

www.uber.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.