Unilever mijdt Facebook tot er extern toezicht is

Unilever mijdt Facebook tot er extern toezicht is

Merken van Unilever adverteren pas weer op Facebook, Instagram en Twitter als er extern toezicht wordt ingesteld door het sociaal netwerk. Dat verklaar cmo Conny Braams in een interview met het FD.

Partijen zoals Unilever, maar ook Coca-cola, vinden dat de sociale netwerken te weinig doen tegen haatnieuws. Onder invloed van de Black Lives Matter-beweging en het grote aantal nepnieuwsberichten besloot Unilever recent dat er geen advertentiegeld meer naar de online platforms gaat. In eerste instantie tot eind dit jaar, maar als er niets verandert bij de socialemediabedrijven, kan de boycot langer duren.

Conny Braams in het FD: “Dit keer vinden we de ontwikkelingen in de VS zo zorgwekkend dat we hebben besloten om onze merken geen onderdeel meer te laten zijn van de schadelijke omgeving die is ontstaan. Dat is allereerst ter bescherming van onze merken. Maar we zien ook dat internet en platforms waar veel nieuwsberichten worden gedeeld steeds belangrijker worden in het leven van mensen. Dan heeft iedereen zijn rol om ervoor te zorgen dat het een veilig en verantwoord medium wordt. Dus wij ook.”

Unilever eist nu transparantie van Facebook. Er moet een onafhankelijke partij komen die bekijkt wat Facebook en Twitter doen tegen haatdragende berichten. Beleid moet niet alleen mooi op papier staan, maar ook geïmplementeerd worden.”

www.unilever.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.