[Vacatures] DPG Media zoekt een Business Developer/ Development DPG Zakelijk

[Vacatures] DPG Media zoekt een Business Developer/ Development DPG Zakelijk

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Business Developer/ Development DPG Zakelijk (Sales Specialist De Ondernemer) - Amsterdam / Hoofddorp 

Ben jij op zoek naar de volgende stap in je salescarrière? Een uitdaging waarin ondernemerschap centraal staat? En wil je samen met een gemotiveerd sales team de B2B markt veroveren? Dan is deze rol bij DPG Zakelijk jou op het lijf geschreven!

Als Business Developer/Development DPG Zakelijk (Sales Specialist De Ondernemer) gaat jouw hart sneller kloppen van het succesvol bedenken en verkopen van crossmediale campagnes voor landelijke A-merken. Dagelijks doe jij niets liever dan de klant adviseren en echt verder helpen. Kom jij ons gezellige team versterken?

Wat ga je doen

DPG Zakelijk is het team dat verantwoordelijk is voor alle zakelijke campagnes binnen DPG Media, met als voornaamste titel De Ondernemer. Als Business Developer ben je als specialist van het zakelijke domein het eerste aanspreekpunt voor belangrijke strategische (potentiële) klanten. Hierin werk je nauw samen met je collega’s binnen het commerciële team van DPG Zakelijk, maar ben je ook een sparringpartner voor meerdere commerciële afdelingen binnen DPG Media Nederland. De combinatie van sociale vaardigheden, commercialiteit, creativiteit en ondernemerschap zijn hiervoor cruciaal.

Als Business Developer sta jij in de frontlinie om adverteerders te helpen met het bereiken van hun doelstellingen in de zakelijke markt. Je signaleert kansen in de markt en gaat proactief de markt op. Dit doe je in grote lijnen in samenwerking met de accountmanagers van DPG Media. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en kwalitatief uitbouwen van de samenwerking met meerdere (inter)nationale strategische klanten. Je doel is een combinatie van new business en het uitbouwen van bestaande relaties. Hiervoor werk je een strategisch plan uit en stel je concrete doelen voor jezelf om het maximale uit de markt te halen. Ook denk je creatief mee als het gaat om de in te zetten salesacties.

Je schakelt moeiteloos op verschillende niveaus bij klanten, van online marketeer tot CMO. Je bent in staat om op basis van de doelstellingen een plan uit te werken die aansluit bij de behoeften van de adverteerder en deze zelfs overtreft.. weet op basis van je inventarisatie samen met je directe collega’s concrete plannen uit te werken waar je klanten mee enthousiasmeert om een samenwerking aan te gaan.

Wie zijn wij

Het team van DPG Zakelijk bestaat uit de B2B specialisten van DPG MEdia met als basis het #1 zakelijk platform De Ondernemer aangevuld door het zakelijke bereik op de andere titels van DPG Media, het grootste mediabedrijf van Nederland. Met titels als NU.nl, Q-Music, AD, Tweakers en nog vele merken die tot de top van hun veld behoren heb je beschikking tot enorm veel specialisten in ons netwerk. In Q2 2024 gaat DPG Media verhuizen naar het spectaculaire Mediavaert in Amsterdam OverAmstel. In totaal bestaat DPG Zakelijk uit ca. 15 collega's, opgedeeld in 3 teams (Sales, Campagne en Redactie). Het hele team is sterk inhoudelijk betrokken en je werkt met echte specialisten. Het salesteam bestaat uit 3 collega’s en wij houden ons bezig met alle B2B campagnes van DPG Media breed.

Wat maakt jou de ideale kandidaat

Als Business Developer ben je de persoon waar iedereen mee wegloopt. Je bent inhoudelijk sterk en weet ook snel een connectie te maken met klanten en interne stakeholders. Een goede mix van commercie, relatiemanagement en ondernemerschap is hierin key. Bij DPG Zakelijk zien we altijd kansen en staan we aan de vooravond van een aantal grote veranderingen. De Business Development Manager speelt een cruciale rol bij het realiseren van onze groeiambities. Daarvoor moet je in staat zijn om op verschillende niveaus intern en extern te kunnen praten en je hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je bent een sterke onderhandelaar, je bent klantgericht en je bent in staat draagvlak te creëren.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die op de hoogte is van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de zakelijke markt, proactief kansen signaleert voor partnerships en goed is in het bouwen van zakelijke relaties vanuit inhoud.

Verder neem je mee:

 • minimaal 5 jaar sales ervaring en je beschikt over een aantoonbaar netwerk binnen het mediaspeelveld;
 • kennis van zowel de zakelijke markt en ervaring binnen media is een absolute pré;
 • je bent communicatief sterk en een stevige gesprekspartner voor diverse levels bij klanten;
 • je kan zowel individueel als in teamverband goed functioneren;
 • je zorgt dat je op de hoogte bent en blijft van de mediumtypen, de ontwikkelingen in het medialandschap;
 • onderhoud, optimaliseer en bouw je relaties met (potentiële) accounts en netwerk je actief binnen het eigen vakgebied.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wij bieden

Je komt te werken in een hecht team met zeer gedreven collega’s. Onderling sparren, bespreken waar je tegenaan loopt en het vieren van successen is een belangrijk onderdeel van ons werk. Een team waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Belangrijk: je doet het niet alleen, het team is daar om elkaar te helpen. Daarnaast is er veel vrijheid om je dagen zo in te delen zoals jij dat prettig vindt.

 • Een waanzinnig leuke baan
 • een top team van gedreven collega-ondernemers
 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • interessante bonusregeling;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld)
 • jaarlijkse winstdelingregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • per april 2024 een nieuw kantoor in Amsterdam.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Business Developer/Development DPG Zakelijk (Sales Specialist De Ondernemer)? Solliciteer hier. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06-11274870.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Case] DPG Media haar branded contentcampagne geeft bekendheid, imago en verkoop van WELEDA boost

24-07-2024 | 09:34:00
+46 procent omzetgroei sell-in +36 procent groei in afzet merkbekendheid WELEDA is met 10 procent gestegen bekendheid van WELEDA is met 22 procent gestegen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden)

23-07-2024 | 10:27:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Contentcoördinator voor Ariadne at Home (6 maanden) - Amsterdam

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.