[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer Automotive Mediaventions

[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer Automotive Mediaventions

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Content Marketeer Automotive Mediaventions (o.a. Autowereld, Gaspedaal, Autotrack)

Amsterdam - Weet jij met sterke content, in welke vorm dan ook, altijd de juiste snaar te raken? Wil jij er dagelijks voor zorgen dat onze websites & blogs beter worden? Dat content op onze social media platformen en artikelen bij onze partners vaker worden gedeeld en gepubliceerd? Kom dan werken als content marketeer bij Automotive Mediaventions.

Wat ga je doen

Voor een content marketeer bij Automotive Mediaventions is geen dag hetzelfde en er komt altijd wel wat interessants op je pad! Zo ga je aan de slag met het contentplan en werk je de contentstrategie uit, laat je samen met onze Brand-en SEO marketeers waardevolle content voor onze doelgroepen creëren en zorg je er voor dat deze via de door jou gekozen (verschillende) kanalen en platformen wordt uitgezet. Je analyseert data betreffende posts, content en artikelen en zorgt ervoor dat de website actueel blijft met de meest recente informatie.

Je maakt de contentkalender op basis van strategie en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Daarbij beheer en creëer jij de content op onze social media kanalen en zorg jij voor de hygiëne factor op de websites en dat informatie up to date is. Je analyseert de resultaten en geeft je feedback om content te verbeteren. Je helpt collega’s van marketing om een consistente klantreis neer te zetten. Hierdoor draag je bij om de merken die onderdeel zijn van Automotive Mediaventions nog sterker te maken en om meer verkeer naar de websites te verkrijgen.

Samenvatting werkzaamheden & verantwoordelijkheden:

 • Het opzetten van een content strategie met stakeholders intern;
 • Het opstellen van een content kalender;
 • Het laten schrijven van aantrekkelijke nieuwswaardige content;
 • Samenwerken met influencers voor het delen van content;
 • Nieuwswaardige content uitzetten bij onze partners met als doel merkpromotie, website bezoek & link earning;
 • Opbouwen en onderhouden relaties;
 • Het beheren van de websites en blogs van onze merken;
 • Upload artikelen en nieuwe landingspagina’s op onze platformen;
 • Het bijhouden en actueel houden van social media accounts;
 • Het aanspreken van de doelgroep en het waarborgen van kwaliteit.


Over Automotive Mediaventions

Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties. Met betrekking tot de vacature kom je terecht in een gezellig en gedreven SEO team bestaande uit zowel SEO specialisten als developers.

Wat maakt jou de ideale kandidaat

Je bent zelfstandig en creatief, voelt je verantwoordelijk voor je werk maar zoekt wel steeds de randjes op. Zitten en wachten kan jij niet: je hebt een idee, deelt deze met stakeholders en gaat er gelijk mee aan de slag! Daarnaast is het voor ons belangrijk dat je:

 • 3 tot 6 jaar ervaring hebt, bij een E-commerce A-merk of bij een mediabureau;
 • weet hoe je het juiste publiek met de juiste boodschap bereikt
 • eerder campagnes hebt gedraaid die succesvol waren;
 • projecten kan overzien en tot een succes kan maken, zowel intern als met externe partijen.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 38-urige werkweek + ATV dagen.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze DPG Media Academy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Content Marketeer bij Automotive Mediaventions? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief hier. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.