[Vacatures] DPG Media zoekt een CRO Specialist

[Vacatures] DPG Media zoekt een CRO Specialist

DPG Media is per direct op zoek naar een:

CRO Specialist - Amsterdam

Word jij enthousiast van het opzetten van experimenteren met een groot bereik? En vind je het ook leuk om succesvolle testen verder uit te rollen in strategische projecten? Dan is dit dé functie voor jou!

Wat ga je doen als CRO business owner?

DPG media is het grootste mediabedrijf van Nederland en België en o.a. bekend van grote nieuws- en magazinemerken als de Volkskrant, NU.nl, Donald Duck, het AD, HLN.be en HUMO.be. Door zo veel mogelijk bezoekers en abonnees te laten inloggen, zorgen wij ervoor dat zij zo het beste uit hun favoriete nieuws- en magazinemerken kunnen halen.

In deze rol ben je werkzaam bij de marketingafdeling van DPG Media en werk je voor alle nieuws- en magazine marken van DPG media uit Nederland en België. Jij bent dé aanjager van nieuwe initiatieven ten behoeve van inloggen - van CRO testen tot strategische plannen en werkt hiervoor nauw samen met collega’s die via onze contentblocker abonnementen werven. Daarnaast zorg je voor goede afstemming met onze verschillende redacties, IT-teams en andere marketing teams.

Een greep uit de werkzaamheden

 • Het definiëren van hypotheses ten behoeve van de inlog en engagement doelstellingen van zowel de nieuws- als de magazine websites en apps.
 • Het opzetten, uitvoeren en analyseren van nieuwe CRO testen en de uitkomsten doorvertalen naar concrete optimalisaties voor onze producten.
 • Nieuwe kansen om meer waarde te creëren voor onze lezers te vertalen naar strategische projecten die je zelf begeleid.
 • Het bepalen en borgen van de prioriteiten voor op de contentblocker roadmap i.s.m. collega’s van de wervingsafdeling.
 • Direct schakelen met IT en externe partijen om productwensen en optimalisaties zo efficiënt mogelijk te realiseren.
 • Draagvlak creëren bij diverse stakeholders voor nieuwe initiatieven, het uitrollen van succesvolle experimenten of andere optimalisaties.
 • Het opzetten en optimaliseren van concepten en designs in samenwerking met onze (eigen) UX-ers

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een ervaren en gedreven CRO’er met projectmanagement skills. Je hebt een scherpe analytische blik waarmee je gebruikersinzichten en bedrijfsdoelstellingen samenbrengt. Je kent het belang van validatie en maakt gebruik van je online persuasion vaardigheden en user research om nieuwe ab-testen op te zetten en de verdere uitrol hiervan in grote projecten op je te nemen. Je bent een allrounder met kennis van de technische en digitale wereld, die projecten van begin tot eind succesvol weet uit te rollen. Verder neem je het volgende mee:

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in CRO of growth marketing.
 • Je hebt ervaring in projectmanagement, deinst er niet voor terug om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden en werkt graag aan uiteenlopende projecten.
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om collega’s te enthousiasmeren: stakeholdermanagement is je op het lijf geschreven.
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van tooling, features en engagement principes
 • Je bent ondernemend en probleemoplossend
 • Een achtergrond in de mediawereld of in de abonnementen sector is een pré.

 

DPG Media staat open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond, in de breedste zin van het woord, dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een gezellige werkplek in een enthousiast team.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als CRO Specialist? Solliciteer hier met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-15 33 00 03.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.