Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior SEO Specialist vacatures

[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior SEO Specialist

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior SEO Specialist (o.a. Autowereld, Gaspedaal, AutoTrack)

Amsterdam- Heb jij liefde voor SEO en strategie? Ben jij analytisch en performance gedreven? En heb je ervaring met marketplace high performance platformen? Dan is dit de baan voor jou!  Wij zoeken een gedreven senior SEO Specialist die kennis inbrengt om onze vastgestelde SEO doelen te behalen. Ben jij degene die samen met de overige SEO teamleden Gaspedaal en Autotrack naar het volgende niveau kan brengen?

Wat ga je doen

In deze rol zorg jij ervoor dat de SEO visie gerealiseerd wordt met betrekking tot de korte, midden en langere termijn. Je werkt intensief samen met developers om de voortgang van SEO projecten te bespreken. Dagelijks zorg je ervoor dat technische ontwikkelingen worden doorgevoerd om de SEO doelstellingen te behalen. Je prioriteert deze doelen en zorgt samen met product owners voor aansluiting op de digitale roadmap. Je weet data om te zetten in de juiste dashboards en je beschikt ook over de technisch kennis om dit zelf uit te voeren. Data tools zoals Ahrefs en Big Query zijn voor jouw geen geheim en je weet deze te gebruiken om ervoor te zorgen dat metrics en kpi’s meetbaar zijn. Daarnaast werk je in een gezellige sfeer samen met marketeers van verschillende teams om synergie te bepalen en te behouden. 

Samenvattend, de voornaamste werkzaamheden en doelen zijn:

 • de SEO-strategie verder uitwerken en deze vertalen naar de roadmap, KPI's, werkwijze en governance. Je neemt je SEO collega’s hierin mee.
 • prioriteren en implementeren van verbeteringen op het gebied van techniek, traffic en content. Dit in samenspraak met web-analisten, content specialist, SEO marketeers en ontwikkelaars.
 • uitbreiden en bewaken van de digitale marketing stack met betrekking tot SEO tooling.
 • operationele werkzaamheden coördineren, zelf oppakken en de sturing op voortgang en resultaat bewaken.
 • coördineren van eventuele SEO site migraties, SEO dashboarding bouwen en onderhouden.
 • Collega’s informeren over belangrijke ontwikkelingen in SEO:  Je bent een spil in diverse project teams, waar jij met al jouw kennis een belangrijke schakel bent.


Over Automotive Mediaventions

Binnen DPG Media kom je te werken op de afdeling Automotive Mediaventions. Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en isAutowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder. Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties. Met betrekking tot de vacature kom je terecht in een gezellig en gedreven SEO team bestaande uit zowel SEO specialisten als developers.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een ervaren SEO Specialist met aantoonbare kennis van SEO projecten. Iemand die data kan uitlezen en weet om te zetten naar een concrete strategie. Een gedreven professional die een brede operationele kennis heeft op alle facetten van SEO, en tevens kan meedenken op strategisch niveau binnen een organisatie. Een echte teamplayer die het team motiveert mee kan nemen bij het behalen van concrete doelen en zelf ook hands aan de slag gaat. Verder:

 • Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van AHREFS, Google Analytics, Google Search Console, Screaming Frog, kennis van Supermetrics en technische koppelingen die leiden tot (nieuwe) inzichten.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of directe omgeving.
 • Je bent 38 uur per week beschikbaar.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 38-urige werkweek + ATV dagen.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden, o.a. via onze DPG Media Academy.Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als (SR) SEO Specialist bij Automotive Mediaventions? Solliciteer hier dan snel met je CV en motivatiebrief. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-11274870.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.