[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Digital Editor ELLE

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Digital Editor ELLE

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Digital Editor ELLE

Voor de redactie van ELLE zijn we op zoek naar een vaste digital editor. Spread the word! Voor de redactie van ELLE zijn we op zoek naar een digital editor. Het gaat om een vaste functie van 36 uur per week.

Wat ga je doen voor ELLE.nl?

Als digital editor ben je een belangrijke spil in de redactie van ELLE.nl. Je draagt bij aan de nieuwsgaring, schrijft op dagelijkse basis artikelen en denkt mee met het verder ontwikkelen van het merk ELLE op de digitale kanelen. Dit houdt de rol in:

 • Het schrijven van nieuwsberichten, trendreports, achtergrondartikelen, tiplijsten en/of opiniestukken voor de site;
 • Meedenken met content binnen de pijlers van ELLE; mode, beauty, shopping, celebrity’s, lifestyle, diversiteit, feminisme, geld en carrière;
 • Bijhouden van het laatste nieuws en het doen van eindredactie op stukken van freelancers en stagiairs;
 • Artikelen op social kanalen als Facebook inplannen;
 • Het schrijven van de nieuwsbrieven van ELLE;
 • Het maken van branded content-artikelen voor ELLE
 • Op de hoogte blijven van de laatste trends op mode-, beauty- en lifestylegebied.

 

Ook schuif je aan bij redactionele meetings en brainstorms, denk je mee over de visie van ELLE en de invulling van de contentplanning en onderhoud je contact met ELLE’s belangrijke relaties.

Wat wij zoeken: Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt ervaring met creatief schrijven;
 • Je bent in staat in hoog tempo artikelen te maken;
 • Je weet wat de trending topics zijn en zit bovenop het nieuws;
 • Je bent heel goed in je eigen werk strak te organiseren;
 • Je bent in staat je workflow om te gooien als het nieuws hierom vraagt;
 • Tussen de 1 – 5 jaar ervaring in een soortgelijke (internationale) functie/werkomgeving;
 • Je bent een ambassadeur voor het merk, ook op de social kanalen van ELLE.

 

Zo gaat jouw werkdag er ongeveer uit zien als online editor bij ELLE:

De redactie van ELLE werkt twee dagen per week vanaf ons kantoor in Amsterdam, de andere dagen werken we thuis. Als digital editor begin je ’s ochtends (dit kan vanuit huis) met het schrijven van het nieuws. Denk aan: Blake Lively is bevallen, Meghan Markle droeg een waanzinnig goede look, Elon Musk maakte weer een rare sprong… dit kan heel uiteenlopend zijn.

Na de nieuwsdienst ga je aan de slag met onder andere de langere artikelen: een opinie over een trending topic, een modeverslag van een show, een stuk over de nieuwste beautytrends, een interview met een bekend persoon, een shopping, dit kan van alles zijn.

Daarnaast bedenk je samen met de redactie nieuwe invalshoeken en onderwerpen die we kunnen coveren, maak je deel uit van brainstorms en hou je onder leiding van de digital content manager de content- en Facebookplanning bij.

Over Hearst Netherlands

ELLE wordt uitgegeven in Amsterdam door Hearst Netherlands. Bij Hearst Netherlands, verzamelen we met een niet aflatend enthousiasme alle zaken die het leven interessanter en mooier maken. Dat doen wij o.a. met de (internationale) topmerken als ELLE, Harper’s BAZAAR, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, National Geographic, Quest, Men’s Health en Runner’s World.

Ben jij diegene of ken jij diegene die perfect bij ELLE past?

Kom in actie! We ontvangen graag een motivatiebrief en CV vóór 20 januari 2023 via gigi.van.der.zwaan@hearst.nl o.v.v. Vacature online editor ELLE. We hechten waarde aan diversiteit, inclusie en het creëren van gelijke kansen. We roepen kandidaten op die zich hierin herkennen om te solliciteren op deze fulltime functie.

www.elle.nl
www.hearst.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.