[Vacatures] NRC Media zoekt Journalistiek Talent

[Vacatures] NRC Media zoekt Journalistiek Talent

NRC Media is per direct op zoek naar:

Journalistiek Talent

Voor ons traineeprogramma zijn wij op zoek naar slimme, nieuwsgierige Journalisten van de toekomst (fulltime) – per 1 januari 2023

Wat je gaat doen:

Vier dagen per week werk je bij een onderdeel van de NRC-redactie. Je werkzaamheden zijn divers: je schrijft artikelen, doet research, leert livebloggen bij de nieuwsdienst, bent een van de auteurs van een nieuwsbrief of een vaste rubriek, je maakt nieuwskeuzes voor nrc.nl, denkt na over interactie met en bereiken van lezers of steekt je energie in het ontwikkelen van spannende digitale vertelvormen. Ook audiomakers zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren. Voor fotografen is er een aparte vacature, zie de site Werken bij NRC.

Tijdens je traineeship is gemiddeld een dag per week vrij in te vullen. Je hebt dan tijd om te werken aan je eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld door mee te doen aan cursussen van de NRC Academie, en je werkt aan je eigen journalistieke ambities en ideeën.

De traineegroep bestaat uit vier redacteuren per lichting en heeft een eigen begeleider. Daarnaast zoeken we voor iedere trainee apart een mentor.

Wie we zoeken/functie-eisen:

 • je bezit een brede algemene ontwikkeling en een scherp gevoel voor actualiteit en relevantie;
 • je hebt een goed gevoel voor ontwikkelingen en trends in de samenleving;
 • je hebt bewezen affiniteit met journalistiek;
 • je hebt helder voor ogen wat journalistiek in een digitaal tijdperk moet inhouden;
 • je beschikt over een goede taalbeheersing;
 • je kunt presteren in samenwerking met hoogopgeleide, eigenwijze professionals en onder tijdsdruk;
 • je bent bereid om te werken in roosters met naast dagdiensten ook avond- en weekenddiensten.

 

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de redactie. Dit is een heel belangrijk aspect in de selectieprocedure: wat draag jij bij aan de redactie, waarvan je vermoedt dat we het nog niet zo veel hebben? Een paar voorbeelden: je spreekt Mandarijn, rondde een beta-opleiding af, deed ervaring op met OSINT, bent bi-cultureel opgegroeid of hebt je roots ver buiten de Randstad liggen. 

Wat we bieden:

Een dienstverband bestaande uit een of twee jaarcontracten. Een ervarings- en ontwikkeltraject bij een gerenommeerde nieuwsorganisatie met een trackrecord op het gebied van journalistieke vernieuwing. Aan het eind van dit dienstverband ben je voorbereid op een journalistieke toekomst, overigens niet per se bij NRC. Salaris en inschaling conform CAO voor het Uitgeverijbedrijf functiegroep Dagbladjournalisten schaal 5.

Solliciteren? Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:

 • Noem een journalistieke productie die je inspirerend vindt en leg uit waarom
 • Wat is jouw journalistieke droom?
 • Wat is jouw journalistieke ervaring? Stuur je twee beste producties mee.
 • En wat breng jij mee, waarvan je denkt dat we het bij NRC nog niet zoveel hebben?

 

Contactgegevens:

Stuur uiterlijk 30 oktober 2022 je motivatiebrief en cv in. Gesprekken en opdrachten vinden plaats op 7 en 8 november, een assessmentdag volgt op 22 november. Heb je vragen, neem dan contact op met Mieke van Leeuwen, P&O adviseur, email m.vanleeuwen@nrc.nl of solliciteer hier.

www.nrc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.