Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Eindredacteur Cultuur vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Eindredacteur Cultuur

De cultuurredactie van NRC is op zoek naar een enthousiaste, scherpe:

Eindredacteur Cultuur

Samen met de auteur werk je aan de best mogelijke versie van een artikel voor een breed geïnteresseerd publiek, en draag je actief zorg voor de online verspreiding daarvan.

Omdat cultuurjournalistiek anno 2023 gaat over verdiepen, verbreden én enthousiasmeren, is ook jouw eigen nieuwsgierigheid belangrijk. Als spil van ons journalistieke proces, draag je eigen ideeën aan. In onze vergaderingen brainstorm je actief mee over alles wat de cultuurredactie produceert, zo’n 250 artikelen per maand.

Wie zoeken we?

  • Je houdt van taal en van het slijpen aan de stijl en structuur van een verhaal.
  • Je hebt een brede interesse in kunst en cultuur en in de makers.
  • Je volgt het nieuws en hebt gevoel voor actualiteit.
  • Je bent precies, checkt de feiten, maakt onderscheid tussen feiten en meningen.
  • Je draagt zorg voor genuanceerd taalgebruik en bent alert op stereotypering en uitsluitend of kwetsend taalgebruik.
  • Je helpt mee om in onze producties een veelheid aan perspectieven en invalshoeken te laten zien.
  • Je bent in staat om auteurs te coachen en draagt bij aan redactionele gesprekken over journalistiek, in het bijzonder eindredactie.
  • Je kunt goed samenwerken met collega’s, bijvoorbeeld van de beeldredacties, en bent in staat tegenstrijdige belangen te overbruggen.
  • Wat je gestudeerd hebt (HBO/WO), is minder belangrijk dan wat je drijft en interesseert.

 

NRC vindt het belangrijk dat mensen met diverse achtergronden en ervaringen onderdeel zijn van de redactie.

Je komt te werken in een team van cultuurredacteuren, auteurs en eindredacteuren, dat samenwerkt met een brede groep freelancers. Je werkt overwegend overdag en bij toerbeurt in het weekend (circa 10x per jaar). Eén dag of avond per week werk je in het hart van de NRC-redactie als samensteller van NRC.nl. We bieden een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 7 van het functiehuis voor Dagbladjournalisten.

Wat NRC biedt

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad en hebt de mogelijkheid om regelmatig vanuit huis te werken. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Mediahuis NRC

Je komt te werken bij één van de mooiste mediabedrijven van Nederland: Mediahuis NRC. De uitgever van NRC, nrc.nl en NRC Audio, met meer dan 200 journalisten, een rijke historie, sterke passie en gedrevenheid in het hartje van Amsterdam. Meer dan 80 procent van de inkomsten van NRC komt van de ruim 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de weekendkrant. NRC is een dynamisch mediabedrijf, waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. NRC is onderdeel van Mediahuis.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opgenomen met Thomas van Huut, plv chef van de Cultuurredactie, via t.vanhuut@nrc.nl.

Richt je sollicitatie met cv en motivatie in max. 400 woorden aan Sandra Smallenburg, Adjunct hoofdredacteur bij NRC. Solliciteer hier. Reageren kan tot en met 30 augustus 2023.

www.nrc.nl

Lees ook:

[Vacatures] NRC zoekt een Projectmanager Klantenservice

26-10-2023 | 10:56:00
Mediahuis NRC is op zoek naar Innovatieve en verbindende Projectmanager Klantenservice

[Vacatures] NRC zoekt een Teamleider Retentie

26-10-2023 | 10:43:00
NRC is per direct op zoek naar een Teamleider Retentie

[Vacatures] NRC zoekt een Audioproducer

19-10-2023 | 08:46:00
NRC is per direct op zoek naar een Audioproducer

[Vacatures] NRC zoekt naar Journalistiek Talent

28-09-2023 | 10:13:00
NRC is per direct op zoek naar Journalistiek Talent

[Vacatures] NRC zoekt een Talentvolle Beeldredacteur

21-09-2023 | 09:58:00
NRC is per direct op zoek naar een Talentvolle Beeldredacteur

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.