[Vacatures] Quest zoekt een innovatieve, creatieve en crossmediale Hoofdredacteur

[Vacatures] Quest zoekt een innovatieve, creatieve en crossmediale Hoofdredacteur

Quest is per direct op zoek naar:

Innovatieve, creatieve en crossmediale Hoofdredacteur

Quest is het grootste populairwetenschappelijke mediamerk van Nederland. Al bijna 20  jaar serveert Quest vermakelijke, journalistieke verhalen aan een nieuwsgierige doelgroep over een keur aan onderwerpen. Belangrijke pijlers zijn psychologie, natuur, techniek, geschiedenis en het menselijk lichaam, maar Quest-producties beslaan veel meer interessegebieden.

Quest uitingen zijn informatief en onderhoudend, gebaseerd op gedegen research en originele invalshoeken. Die combinatie is cruciaal voor wat Quest onderscheidend maakt: kennis aantrekkelijk en breed toegankelijk maken. Dat doen we best goed, al zeggen we het zelf: we bereiken elke maand meer dan een miljoen mensen via quest.nl, socials, onlinetesten en -cursussen, en jaarlijks ruim dertig printuitgaves zoals Quest magazine, Quest Junior en de Vraag&Antwoord-special.

Wat ga je doen?

Centraal staat dat Quest blijft vernieuwen en groeien. We zetten sterk in op digitale acceleratie, nieuwe (digitale) omzetstromen ontwikkelen en margeverbetering door bijvoorbeeld content slimmer te produceren. Doel is relevant blijven en de businesscase van Quest uitbouwen. Als hoofdredacteur heb jij de stip op de horizon scherp die is geformuleerd in de meerjarenstrategie en voer je deze stapsgewijs uit. Je weet als geen ander het team mee te nemen en te motiveren. Je bruist van de ideeën en initiatieven om Quest te versterken en te vernieuwen. Je durft lef te tonen en keuzes te maken. Daarnaast ben je hét gezicht van Quest. 

Je bent primair verantwoordelijk voor:

 • een optimaal functionerende redactie met een prettige, open en veilige werksfeer; 
 • het uitvoeren, bewaken en uitbouwen van een toekomstbestendige strategie en visie die de positie van Quest versterkt waarbij digitale acceleratie een primaire pijler vormt;
 • een altijd scherpe redactionele formule die aansluit op de behoefte van de doelgroep;
 • een tijdige aansluiting bij trends en ontwikkelingen;
 • het behalen van de begroting- en de bereiksdoelstellingen van Quest; 
 • het optimaal inspelen op ontwikkelingen in de lezers- en advertentiemarkt, zodat Quest commercieel gezond en succesvol blijft; 
 • het bedenken en bewaken van crossmediale commerciële concepten;
 • een goede samenwerking met collega’s van uiteenlopende disciplines binnen de uitgever, Hearst Netherlands, zoals de collega’s van consumer sales, Digital Strategy & Performance en sales.

 

Wat breng je mee?

 • Je hebt tenminste 8 tot10 jaar relevante werkervaring, liefst in verschillende journalistieke functies en voor verschillende platformen;
 • Je hebt een duidelijke visie op de verdere ontwikkeling van het portfolio en contentvormen, compententies en datagedreven werkwijze;
 • Je bent in staat Quest voortdurend te vernieuwen, draagvlak daarvoor te scheppen en veranderingen te implementeren;
 • Je vertoont bewezen en creatief leiderschap met een oplossingsgerichte instelling;  
 • Je beschikt over een relevant netwerk en bent in staat relaties te ontwikkelen (media, academische - en kennisorganisaties, adverteerders).

 

Waar kom je te werken?

Quest is een van de grootste titels die Hearst Netherlands uitgeeft. De 170 medewerkers van Hearst Netherlands maken topmerken als ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World. Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, dat met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief is in 150 landen. 

Wij bieden een afwisselende baan bij een van de mooiste mediabedrijven van Nederland, en een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Wij geloven sterk in de waarde van een divers team en moedigen mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren. Natuurlijk zoeken we dé ideale kandidaat die voldoet aan alle bovenstaande eisen, maar ook als je nog niet aan alle criteria voldoet en een volgende stap in je carrière wil maken, nodigen we je uit te solliciteren en ons te overtuigen.

Word jij de nieuwe hoofdredacteur van Quest?

Mail je motivatie met cv dan voor maandag 27 maart 2023 naar Chief Brand Officer lieneke.van.den.heuvel@hearst.nl.

www.hearst.nl
www.quest.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.