Wieteke Beerepoot Operations Director Edelman EMEA

Wieteke Beerepoot Operations Director Edelman EMEA

Na vier jaar in de rol van operationeel directeur van Edelman Amsterdam, is Wieteke Beerepoot (45) vanaf oktober benoemd tot Operations Director Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In deze positie zal zij een sleutelrol spelen in het operationele EMEA-team van Edelman, met een specifieke focus op resource en capability management in de regio.

Het verder optimaliseren van de inzet van de juiste consultants op klantenwerk is een strategisch speerpunt voor Edelman. Door de coronacrisis nam de behoefte aan interne samenwerking tussen de Edelman EMEA-kantoren verder toe. In de afgelopen maanden zette Wieteke Beerepoot een netwerk op met resource managers dat alle talenten in de tien EMEA-markten overziet. Om deze samenwerking mogelijk te maken, implementeerde ze werkprocessen en een uniform systeem, gebaseerd op de praktijk in Amsterdam. In haar rol bouwt zij verder aan dit netwerk.

Amsterdams model uitgerold in EMEA

Arent Jan Hesselink, Chief Operating Officer, Edelman,EMEA: “De afgelopen jaren is het Amsterdamse kantoor getransformeerd tot de geïntegreerde aanbieder van marketing- en communicatiediensten. Wieteke maakte in de rol van operationeel directeur, toen onder mijn leiding, onderdeel uit van het managementteam dat deze transitie vormgaf. Ze startte Operations en heeft met een team een resource managementsysteem en werkprocessen ontwikkeld en geïmplementeerd, om werken in een geïntegreerd klantenteam mogelijk en makkelijk te maken. De Amsterdamse vestiging is in die tijd bijna verdubbeld in omvang. Ik vind het fantastisch dat we nu deze beproefde methode in het Edelman EMEA-netwerk gaan uitrollen en ik Wieteke weer in mijn team heb.”

Groeikansen

Wieteke Beerepoot: “We hebben binnen het hele spectrum van communicatie en marketing, specialisten in onze organisatie. Het resource en capability managementsysteem geeft ons meer zicht op het specialisme van onze consultants en waar zij mee bezig zijn. Zo kunnen wij gerichter een klantenteam samenstellen en zorgen voor meer spreiding van het werk. Nu we deze internationale samenwerking verstevigen, bieden we nog meer groeikansen aan onze mensen om vanuit hun expertise bij te dragen aan geïntegreerd klantenwerk in een internationaal team.”

Wieteke draagt het Amsterdam Operations stokje over aan Kim Wijkniet in de rol van Head of Operations. Kim Wijkniet runt het resource management in Amsterdam en speelde als Operations Manager een belangrijke rol in de opbouw van de Operations-functie binnen het kantoor.

Wieteke Beerepoot is 13 jaar in dienst bij Edelman. In haar jaren als consultant adviseerde zij multinationals op het gebied van Corporate Communicatie en crisis – en issuemanagement. Daarvoor was zij consultant bij Burson-Marsteller en communicatieadviseur bij het Ministerie van VWS. Wieteke Beerepoot is afgestudeerd aan de Universiteit Twente, Toegepaste Communicatiewetenschap.

www.edelman.amsterdam

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.