Marketing Report
XITE maakt muziekvideocampagne voor The Athlete's Foot

XITE maakt muziekvideocampagne voor The Athlete's Foot

XITE en The Athlete's Foot lanceren een campagne voor de sneakerstoreketen met de release van Jacin Trill's muziekvideo voor zijn laatste single Me Wave. Beelden uit de videoclip zijn doorvertaald zodat deze te gebruiken zijn op ieder medium. De muziekvideo, geregisseerd en geproduceerd door XITE, ging in première op XITE en is te zien op het YouTube-kanaal van Artsounds.

De achterliggende gedachte van de campagne is dat iedereen op zijn eigen manier een atleet is. In de video wordt een meisje gevolgd die net als Jacin Trill haar dromen achterna gaat en deze waarmaakt. 

De campagne werd reeds geteased op de kanalen van XITE en Jacin Trill met behulp van Behind The Scenes-beelden uit de video. Om de release te vieren, is het ook mogelijk om kaarten voor Jacin Trill's clubtour te winnen bij aankoop van sneakers bij een van de The Athlete's Footstores. Daarnaast maakt men bij XITE kans op een jaar lang gratis sneakers.

 

In de laatste fase van de campagne wordt de focus gelegd op het genereren van traffic naar de winkels van The Athlete's Foot door middel van een crossmediale inzet van de muziekvideo via tv en de social kanalen.

Martijn Brons, Manager Content & Brand Partnerships bij XITE: "Nooit eerder hebben we zo breed de content van een muziekvideo doorvertaald in alle fases en uitingen van een campagne. De content van de videoclip is in alle onderdelen verwerkt, waardoor er een sterke cohesie ontstaat tussen de content op social media en tv en de etalages en schermen in de winkels van The Athlete's Foot. Zo wordt alle content op een effectieve manier ingezet om de awareness en traffic naar de stores van The Athlete's Foot te vergroten en de beoogde doelstellingen te behalen."

www.xite.com
www.theathletesfoot.nl

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.