Marketing Report
ACE Influencer bureau Content Icons aan de slag voor Unilever nieuws

ACE Influencer bureau Content Icons aan de slag voor Unilever

Influencer marketing agency Content Icons gaat aan de slag voor Lipton Ice Tea en Magnum. Het ACE bureau leidt de ambassadeursprogramma's op beide Unilever merken voor de Nederlandse markt. Content Icons is naast een boutique talentenbureau ook strategisch en creatief partner op beide merken. Daarbij zet het bureau de contentstrategie op, denkt mee op creatie en kiest het talent dat het beste past bij de campagne en de uitstraling van het merk, vanuit de Content Icons pool of daarbuiten. 

Strategisch en creatief partner

Kirsten Vermeer, Brand Manager Ice Cream bij Unilever: "Content Icons staat dichtbij haar talenten waardoor ze precies weten wat voor influencers er bij de campagne passen. Samen met deze talenten kijken ze hoe de boodschap van de campagne op een authentieke wijze de doelgroep kan bereiken."

Sara Rottenberg, CEO van Content Icons: "Sinds onze stap naar ACE kunnen we onze talent-first benadering nog beter benutten. Door de creators vroeg te betrekken in het creatieproces, het liefst al bij de pitch fase, optimaliseren we de resultaten. Kortom, meer rendement voor de klant. Hier gingen zowel Lipton Ice Tea als Magnum op aan; de start van een vruchtbare samenwerking."

Merkbeleving centraal

De ambassadeursprogramma's lopen de hele zomer, waarbij de merkbeleving centraal staat. De influencers maken hun authentieke videocontent op verschillende activaties gedurende de zomer. Sara Rottenberg: "De strategie is meer ingestoken als partnership tussen talent en merk, waarbij co-creatie centraal staat."

Magnum startte deze maand met een grootschalig evenement tijdens het Cannes Filmfestival, ter ere van de nieuwe zomerse ijssmaken. Voor Lipton Ice Tea zijn de eerste talenten reeds bekendgemaakt middels een ambassadeursvideo

Said Arrad, Sr. Brand Manager Lipton Ice Tea bij Unilever: "Dit jaar zijn wij samen met Content Icons op zoek gegaan naar Lipton Ice Tea lovers. Gedurende de hele zomer zullen onze ambassadeurs, samen met vrienden, unieke en authentieke content maken op terrassen en festivals. Dé manier om de jongere doelgroep te bereiken."

Influencer marketing essentieel

Naast de Unilever merken bouwt Content Icons momenteel met meerdere klanten uit het ACE portfolio aan strategische en creatieve oplossingen om de merkboodschap effectief over te brengen aan de doelgroep. Dit mede dankzij de slagkracht van recentelijke aanwinst en Growth Brand Manager, Lieseloth Wisbrun, oud MediaMonks.

Lieseloth Wisbrun: "Influencer marketing is niet langer alleen een toevoeging aan je marketingplannen, het is een essentieel onderdeel van de marketingmix van elk merk. Influencers geven een gezicht aan het merk. En wanneer op de juiste manier ingezet, genereer je niet alleen een groot bereik, maar bouw je ook aan merkvoorkeur. Het is niet voor niets dat 69 procent van de consumenten vertrouwt op de aanbevelingen van influencers. Het is bijna dubbel zo effectief als zenden vanuit een merk op de social kanalen."

Credits:

Klant: Brand Manager Ice Cream, Unilever: Kirsten Vermeer | Sr. Brand Manager, Lipton Ice Tea NL: Said Arrad | Bureaus: PR bureau op Magnum: Glasnost, ACE | Influencer bureau: Content Icons, ACE | Social bureau: Blauw Gras, ACE : Content Icons | CEO: Sara Rottenberg | General Manager & Sr. talent manager: Liz Peetoom | Growth Brand Manager: Lieseloth Wisbrun | Account Manager: Perine Schoenmaker

www.contenticons.com

www.thisisace.nl

www.unilever.com

Lees ook:

YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald

19-09-2023 | 21:25:00
Communicatie- en pr-bureau Fitzgerald gaat aan de slag voor het internationale recruitmentbureau YoungCapital. De eerste pr-campagne Bridge the Gap is inmiddels gestart met een rondetafelgesprek over de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

[CMTA] Airborne: Expeditie Oceaan

17-09-2023 | 21:49:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

Glasnost werkt voor datingapp Fruitz

12-09-2023 | 08:30:00
Glasnost, onderdeel van ACE, gaat aan de slag om de naamsbekendheid van de app in Nederland te vergroten onder Gen Z door middel van earned pr, campagnes en partnerships

ABN AMRO kiest voor ACE als lead agency  

17-08-2023 | 09:23:00
ACE wordt verantwoordelijk voor de merkpositionering en de doorvertaling van het merk naar campagnes, communicatie en platforms.

[Vacatures] Blauw Gras zoekt een Video Producer

07-08-2023 | 10:04:00
Blauw Gras is per direct op zoek naar een Video Producer

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.