Marketing Report
Smyle, Fitzroy en Tim Hoekstra met plasticvrije strandafbeelding op Plastic Free Day nieuws

Smyle, Fitzroy en Tim Hoekstra met plasticvrije strandafbeelding op Plastic Free Day

Het tandpastamerk Smyle en strandkunstenaar Tim Hoekstra hebben op Plastic Free Day (25 mei) de handen ineen geslagen om een advertentie te maken op het zandstrand van IJmuiden.

Het initiatief is ontwikkeld door reclamebureau Fitzroy en symboliseert de dringende noodzaak om duurzame alternatieven voor plastic te omarmen.

Milieubewuste kunstenaar

Tim Hoekstra die ook bekend staat onder het pseudoniem Dutch Beach Art, werkt als milieubewuste kunstenaar en heeft in IJmuiden een illustratie van 1200 m2 gemaakt.

Op deze manier is aandacht gevraagd voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De illustratie was enkele uren te zien, aangezien deze door vloed volledig is weggespoeld.

De tijdelijke advertentie benadrukt de urgentie van het plastic probleem en de noodzaak om te handelen.

Mischa Schreuder , Creative Partner van Fitzroy: “Toen Smyle bij ons langs kwam was er gelijk een connectie. Bij Fitzroy willen we graag communicatie maken wat iets bijdraagt aan natuur en milieu en Smyle doet dit dag in dag uit met hun plasticvrije tandpasta. Tandpasta tabletjes die niet in plastic tubes zitten, en de tandpasta zelf bevat ook geen microplastics.

Een puur product die wij graag wilde helpen met hun missie voor een plasticvrije wereld en belangrijk, het is ook goed voor je gebit. Dit is de start van onze samenwerking en er volgt meer.”

Almar Fernhout, oprichter van Smyle: “Wij staan voor goede mondverzorging en gebruiken geen plastic en onze producten bevatten geen microplastics. Die invulling heeft Fitzroy goed weten om te zetten en een van de eerste acties is dit speciale billboard. Bij goede en effectieve mondzorg horen geen plastic tubes, microplastics en andere ongezonde ingrediënten. Tot nu toe zijn we te koop bij Albert Heijn, Jumbo, Etos , Holland & Barrett , Ekoplaza en 500 tandartsen samplen onze producten.Tot nu toe hebben we 1,174,988 plastic tubes en borstels bespaard en we hopen dat dit de komende jaren flink zal toenemen.”

www.fitzroy.nl

www.wesmyle.nl

Lees ook:

Fitzroy ontwikkelt campagne slimme kraan Unito

21-09-2023 | 11:15:34
Het merk vroeg bureau Fitzroy om na te denken over de positionering, big idea en doorvertalingen naar verschillende media

Luca Izarin (stagiair Fitzroy): Tijdens mijn stage maakte ik een televisiecommercial

19-09-2023 | 13:56:00
Iedere student moet stagelopen. Vlieguren maken. Dat geldt voor de strategen, designers en natuurlijk de creatieven

Fitzroy ontwikkelt identiteit en merkcampagne Elevation Group

18-09-2023 | 11:01:00
Elevation Group is een full service partner op het gebied van IT Staffing met de labels Elevation Partners, The.NextGen en Elevation Workforce Solutions

Eerste inhaker rondom verkiezingen van SportCity

05-09-2023 | 11:21:50
Creatief bureau Fitzroy ontwikkelde een campagne waarbij gespeeld werd met de verschillende afkortingen van de politieke partijen. 

Edith Janson Strategy Director Fitzroy

03-08-2023 | 11:07:00
Edith Janson werkte de afgelopen acht jaar freelance voor onder andere KesselsKramer, Dept, Anomaly en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.