[Vacatures] DPG Media zoekt een UX Designer DPG Recruitment

[Vacatures] DPG Media zoekt een UX Designer DPG Recruitment

DPG Media is per direct op zoek naar een:

UX Designer DPG Recruitment - Amsterdam

Ben jij een UX Designer die graag het verschil maakt? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou! In ons productteam komt een positie beschikbaar als UX Designer voor de job boards Nationale Vacaturebank en Intermediair. "De vorige UX designer besloot dat hij een tijdje in het buitenland wilde gaan wonen (geluksvogel) dus we kijken erg uit naar de komst van een nieuw teamlid. "

Wat ga je doen

Als onze nieuwe UX Designer krijg je de kans om jouw ideeën om te zetten in werkbare oplossingen voor onze gebruikers. Van wireframes tot prototypes en designs, jij zet jouw creatieve brein aan het werk om de beste gebruikerservaringen te creëren. Maar het gaat niet alleen om het bedenken van mooie ontwerpen. Jij bent ook de persoon die ervoor zorgt dat deze ontwerpen voldoen aan de kwaliteitsnormen die wij hanteren. Dit doe je door middel van kwalitatieve en kwantitatieve usability tests en andere vormen van onderzoek.

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Samen met de senior UX Designer, de product owner en het development team, werk je aan de beste oplossingen voor onze gebruikers. Samen zorgen we ervoor dat onze ideeën haalbaar zijn en op tijd worden getest. Zo blijven we vernieuwen en blijven we onze gebruikers verrassen.

En dat is nog niet alles! Je houdt je ook bezig met het volgen van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van UX-design. Zo blijf je altijd up-to-date en ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Kortom, een uitdagende en afwisselende baan waarbij je jouw passie voor UX-design optimaal kunt benutten!

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het testen van problemen, oplossingen, schetsen, wireframes en prototypes met bezoekers van de websites. Hiervoor maak je zelfstandig wireframes, prototypes en designs. Je zult dit doen voor de ‘voorkant’ (nationale vacaturebank.nl en intermediair.nl), maar ook de achterkant (de B2B omgeving waar recruiters recruitment-gerelateerde producten kunnen kopen en gebruiken)
 • Het analyseren van data om inzicht te krijgen in de problemen waar gebruikers tegenaan lopen.
 • Je adviseert de product owner op basis van je ervaring met en kennis van UX, inzichten uit analytics en lessen uit de tests met gebruikers.
 • Je zorgt voor heldere documentatie van concepten en ontwerpen, zodat de developers precies weten wat ze moeten doen.
 • Je bent onderdeel van het scrumteam en vervult een belangrijke rol tussen development en de product owner.
 • Je werkt in twee-wekelijkse design sprints.


Wie zijn wij

Wij zijn DPG Recruitment, een van de business units van DPG Media. Wij hebben als missie om sollicitanten te matchen met bedrijven via onze job boards Nationale Vacaturebank en Intermediair. Als relatief kleine business unit binnen DPG Media met een zeer diverse samenstelling zijn we volop bezig met de transformatie van ons verdienmodel. Hierdoor krijg je de kans om veel te leren van een organisatie in verandering en hoe UX hierin een belangrijke rol speelt.

Onze focus ligt op het vergemakkelijken van de zoektocht naar een nieuwe baan door transparante en simpele klantervaringen te creëren. We maken hierbij gebruik van A/B testing, inzichten uit data en user research. Zo zorgen we ervoor dat we onze gebruikers optimaal bedienen en blijven we onszelf continu verbeteren.

Je toekomstige collega's werken vanuit ons kantoor in Amsterdam, dat zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en zich bevindt op een mooie locatie aan de Jacob Bontiusplaats. Maar we bieden ook de mogelijkheid om thuis te werken, waarbij je drie dagen per week thuis werkt en twee dagen op kantoor aanwezig bent. In de omgeving zijn er bovendien tal van lunchtentjes te vinden naast ons eigen bedrijfsrestaurant.

Kortom, bij DPG Recruitment krijg je de kans om te werken in een dynamische en veranderende omgeving, waarbij je samenwerkt met een divers team om onze gebruikers de beste klantervaringen te bieden en ons bedrijf te laten groeien.

Wij bieden jou

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 32-36-urige werkweek;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • Je directe collega is een senior designer dus je kunt veel leren;

 

Wie ben jij

 • Minimaal 3 jaar ervaring in het werken aan een online product als UX designer
 • Affiniteit met visual design
 • Ervaring met het werken in iteraties en het definiëren van MVPs. We spenderen veel tijd aan hoe we onze designs slim kunnen faseren om de waarde het snelst te realiseren voor de eindgebruiker.
 • Kunt goed overweg met prototype- en designtools als Figma.
 • Je beheerst de Engelse taal (woord en geschrift). Het begrijpen van Nederlands vinden we ook belangrijk vanuit het perspectief van user research (je kunt het verstaan).

  Bij twijfel: solliciteer!

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.