Marketing Report
Ad Alliance (RTL Nederland) gaat samenwerking aan met Rakuten TV nieuws

Ad Alliance (RTL Nederland) gaat samenwerking aan met Rakuten TV

Ad Alliance (het reclameverkoopbedrijf van RTL Nederland) is een samenwerking met Rakuten TV aangegaan. Ad Alliance verkoopt daarbij voortaan de reclame voor Rakuten TV in Nederland. Esther van Luijk, Strategic Partnership & Innovation Manager bij Ad Alliance kondigde dit aan tijdens een webinar van brancheorganisatie Screenforce.

Rakuten is een groot Japans tech-bedrijf dat via Rakuten TV wereldwijd FAST (Free Ad-Supported Television) en VOD-diensten levert. In Nederland is er zowel een kosteloze versie als een betaalde versie. Rakuten TV telde eind maart 2023 in totaal 76,1 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd.

In zekere zin is Rakuten TV een concurrent van Videoland, de eigen streamingdienst van RTL Nederland waar Ad Alliance voor de reclameversie, de reclame verkoopt. De volgens eigen zeggen grootste wereldwijde FAST-dienst met 80 mijoen gebruikers wereldwijd, is Pluto TV van Paramount, maar deze is in Nederland niet gelanceerd. Ad Alliance verkoopt wel de reclame voor Paramount in Nederland.

Rakuten TV is sinds maart 2019 actief in Nederland en beschikbaar via een website, smarpthones, tablets en smart-tv's.

www.rakuten.tv

www.adalliance.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.