Marketing Report
Anniek Pheifer vraagt met gouden kalf aandacht voor goede doel nieuws

Anniek Pheifer vraagt met gouden kalf aandacht voor goede doel

Anniek Pheifer zette haar Instagram volgers op het verkeerde been door op de dag van de uitreiking van de Gouden Kalveren een foto te delen van zichzelf met een goud geschilderd kalfje en de tekst: “Eindelijk een Gouden Kalf”.

De actie maakte al snel veel los bij volgers: men reageerde verbaasd of zelfs verontwaardigd. Vandaag maakte Anniek in een vervolgvideo bekend dat de stunt een actie betreft voor Heifer, de ontwikkelingsorganisatie waar Anniek al meer dan 12 jaar ambassadeur van is. Het kalfje is uiteraard alleen met Photoshop goud geschilderd en staat inmiddels weer tevreden in de wei.

Gouden Kalf

Anniek Pheifer is een grote naam binnen de Nederlandse toneel-, film- en televisiewereld, maar won ondanks meerdere nominaties nog nooit een Gouden Kalf. Dit gegeven gebruikte ze om met een knipoog aandacht te vragen voor ontwikkelingsorganisatie Heifer (tevens de Engelse benaming voor een drachtige koe). Deze organisatie zet zich in voor een beter bestaan voor gezinnen in armoede, in landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, en richt zich hierbij op hun zelfredzaamheid.

Eva van Ierssel, Communicatie en fondsenwerving Heifer Nederland: “Wereldwijd gaat dagelijks nog 1 op de 11 mensen met honger naar bed. Heifer heeft al sinds haar oprichting in 1944 als missie om deze pijnlijke werkelijkheid tegen te gaan. En met succes: dankzij de Heifer methode hebben we al 43 miljoen gezinnen kunnen helpen aan de juiste middelen en kennis, met voedzame maaltijden en meer financiële zekerheid als resultaat.”

Credits:

De campagne en het concept zijn ontwikkeld in samenwerking met Fight Club | Creatie: Sid van Zijp, Stephanie van Vliet & Richard Hol | Projectmanagent: Nigel Stephania & Bram Verbogt

www.heifer.nl

Lees ook:

[Box Office] Napoleon verovert de Nederlandse bioscopen | Week 48

27-11-2023 | 11:05:48
Dat het bioscooppubliek The Hunger Games nog altijd niet is vergeten, blijkt wel uit de cijfers van afgelopen weekend.

[Box Office] The Hunger Games stoomt meteen naar de top | Week 47

20-11-2023 | 12:09:45
Dat het bioscooppubliek The Hunger Games nog altijd niet is vergeten, blijkt wel uit de cijfers van afgelopen weekend.

Pathé en Transavia starten pilot met actueel filmaanbod tijdens vlucht

14-11-2023 | 10:38:00
Transavia-reizigers kunnen op hun eigen apparaat kijken naar een door Pathé samengesteld filmaanbod

[Box Office] The Marvels aan kop, drie nieuwe films in top 4 | Week 46

14-11-2023 | 10:23:07
Veel verschuivingen in de ranglijst van best bezochte bioscoopfilms. Meteen na de première weet The Marvels 2D de eerste plek te bereiken.

[Box Office] Killers Of The Flower Moon voert toplijst aan | Week 45

08-11-2023 | 09:24:33
In de tweede week in de bioscopen neemt Killers of the Flower Moon de eerste plaatst in de lijst van best bezochte films in.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.