Marketing Report
Blammo, Logitech G en Blue Microphones presentereen Dutch Stream Awards 2021

Blammo, Logitech G en Blue Microphones presentereen Dutch Stream Awards 2021

Blammo en hoofdsponsoren Logitech G en Blue Microphones hebben de derde editie van The Dutch Stream Awards (DSA) aangekondigd. De DSA honoreert streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2021 maakten. Op maandag 4 oktober 2021 start de eerste stemronde en de uitreiking van de DSA wordt op donderdag 2 december 2021 live uitgezonden op Twitch.

In 2020 volgden meer dan een half miljoen gamers via Twitch en social media de verkiezingen. Dat was een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste editie in 2019. Met hoofdsponsors Logitech G en Blue Microphones alsmede de recent toegetreden partners NZXT, LG UltraGear en Red Bull én een samenwerking met Bethesda verwacht organisator Blammo dit jaar de DSA grootser te kunnen opzetten.

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch, YouTube of Facebook. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zeker tijdens de periodes van de lockdown werd er vooral door jongeren meer dan ooit afgestemd op streamingkanalen. Zo kent Twitch momenteel meer dan 1.5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

De DSA bestaat uit twee stemrondes plus twee liveshows waarin de nominaties en de winnaars van de felbegeerde awards worden bekendgemaakt. De eerste stemronde begint op maandag 4 oktober 2021 en in deze ronde worden de nominaties bepaald. De genomineerden worden op donderdag 28 oktober bekendgemaakt. De tweede en laatste stemronde start op maandag 1 november 2021 en deze ronde bepaalt de winnaars. De stream waarin de awards worden uitgereikt vindt plaats op donderdag 2 december 2021. Er worden in totaal tien awards uitgereikt.:

  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall - Powered by NZXT (publiek en vakjury)
  • Beste Non Gaming stream (publiek)
  • Beste esports stream (publiek)
  • Beste Talent - Powered by Blue Microphones (50 procent publiek / 50 procent vakjury)
  • Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)


Beste Talent
Jascha Wagenaar, Marketing Manager Streamers & Creators bij Logitech Benelux: “Streamen is een grote en sterk groeiende vorm van entertainment die perfect aansluit bij onze merken. Met deze samenwerking willen we structureel verder bouwen aan het stimuleren van opkomend streamtalent. Vorig jaar was het al een veelbesproken categorie in de community, en we vinden het fantastisch dat we het dit jaar nog groter kunnen neerzetten.”

De inschrijvingen voor deelname aan de Beste Talent Award starten op vrijdag 10 september 2021

Alle genomineerden ontvangen onder andere een set professionele streamproducten van Logitech G en Blue Microphones ter waarde van meer dan 500. De uiteindeliijke winnaar ontvangt een jaar lang support van Blue Microphones, met als doel de streamkwaliteiten van het talent verder te ontwikkelen.

Beste Productie

Ook de award voor de Beste Productie is terug. Deze prestigieuze award is in het leven geroepen om te bepalen wie op technisch vlak de best geproduceerde streams maakt. Een onafhankelijke jury bestaande uit diverse professionals uit de film-, stream- en gamesindustrie gaan streamers beoordelen op onder andere de kwaliteit van video, audio, stream-integraties, splash screens, chatbots, en dergelijke.

Vorig jaar volgden ruim 200.000 live kijkers de stemming en prijsuitreiking via het DSA-kanaal en de meer dan 60 Twitch-kanalen die deze stream restreamden. Populaire streamers als Serpentgameplay (Rick Broers) (86.700 volgers), Puxque (Puck van den Brekel) (67.000 volgers), Morrog (Emre Sanli) (106.000 volgers) en het collectief Lekker Spelen (van Peter Lub) (117.000 volgers) gingen er met een award vandoor.

www.dutchstreamawards.nl
www.blammo.tv

www.logitechg.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.