Marketing Report
Canal+ neemt SPI International volledig over nieuws

Canal+ neemt SPI International volledig over

Canal+ Luxembourg dat onderdeel is van de Canal+ Group, heeft aangekondigd om de optie om SPI International volledig over te nemen, uit te oefenen. Canal+ Group werd in maart 2022 al voor 70 procent eigenaar van SPI International. SPI International is bekend van merken als Film1 en FilmBox.

Canal+ Group maakt deel uit van Vivendi. SPI International telt 42 televisiezenders die actief zijn in 6 continenten. Per 12 april 2023 zijn de oprichtende minderheidsaandeelhouders Berk Uziyel en Loni Farhi teruggetreden en is Erwan Luherne aangesteld als Managing Director.

Jeroen Bergman die sinds 2019 voor de Nederlandse activiteiten van SPI International verantwoordelijk is en board member van Canal+ Luxembourg ziet zijn verantwoordelijkheden bij SPI International uitbreiden.

Canal+ Group is in Europa vooral actief met televisizenders, streaming platforms en content in Frankrijk en Polen alsmede Nederland, België, Oostenrijk en Oost-Europa via Canal+ Luxembourg (M7 Group). Vivendi is in Nederland verder actief met onder meer het mediabureau Havas Media.

Film 1

In Nederland is SPI International actief met onder meer de zenders FilmBox en het betaal-tv en VOD-merk Film1. Ook worden FightBox en DocuBox in Nederland gedistribueerd.

Canal+ lijkt zijn ambities op het vlak van streaming en lineaire zenders buiten Frankrijk te hebben uitgebreid en lanceerde in 2022 in Oostenrijk Canal+ als streamingplatform inclusief het premiumkanaal Canal+ First. Ook kocht het in Oostenrijk voetbalrechten.

Canal+ Luxembourg kent (nog) geen eigen kanalen in Nederland en België, wel is het actief met een on demand-aanbod met onder meer Canal+ Series. Ook Film1 biedt films on demand. Hoeveel geld gemoeid is met de overname is niet bekendgemaakt.

Hans Troelstra, CEO van Canal+ Luxembourg: SPI International kent een lange geschiedenis om topkwaliteit aan content voor een wereldwijd publiek aan tebieden. We kijken er naar uit om het bedrijf naar een volgend niveau te ontwikkelen. Zowel Erwan Luherne als Jeroen Bergman hebben een sterkte track record in de business en ik heb het volledige vertrouwen dat zij het grote succes van SPI Interantional zullen continueren."

Zie ook: Canal+ rondt overname SPI International inclusief Film1 en Filbox af

www.spiintl.com

www.canalplus.com

www.vivendi.com

www.film1.nl

www.filmbox.nl

www.m7group.eu

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.