[CMTA] Axioma: Mijn thuis

[CMTA] Axioma: Mijn thuis

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

Of het nu gaat om contentmarketing, een campagne of magazine... Communicatie draait om het maken van contact. Écht contact. Dat moet maximale impact genereren. Met diepgaande doelgroepinsights, een authentiek verhaal, eigen geluid en unieke content brengt Axioma organisaties en merken in contact met hun doelgroep. Écht in  contact.

Elevator Pitch

Met de fotoserie Mijn Thuis geeft woningcorporatie Eigen Haard een uniek kijkje achter de voordeur van haar huurders. Elke foto vertelt een verhaal. Hun eigen unieke verhaal. Daar in hun huis, op hun favoriete plek, worden ze vastgelegd. Niet gestyled, geen gelikte plaatjes. Maar een momentopname, uit het leven gegrepen. Daardoor zegt elk beeld in deze serie meer dan duizend woorden.

Briefing

Eigen Haard is een woningcorporatie die ervoor zorgt dat zoveel mogelijk mensen met lagere inkomens in de regio Amsterdam betaalbaar en kwalitatief goed kunnen wonen. Hun missie: woongeluk voor iedereen. De uitdaging? De loyaliteit onder de huidige huurders vergroten. Ze moeten zich gezien en gehoord voelen. De fotoserie Mijn thuis geeft huurders letterlijk een gezicht en sluit daarom perfect aan bij dit doel.  
De eerste twee pagina’s van het magazine zijn letterlijk een binnenkomer. En bieden de lezer een kijkje achter de voordeur van een Eigen Haard-bewoner. Stuk voor stuk bewoners met een bijzonder verhaal. Zo neemt de fotoserie de lezer mee naar binnen, het magazine én hun huis in.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Funda-statistieken die aantonen dat mensen op het platform niet alleen maar opzoek zijn naar een huis maar soms ook alleen maar kijken uit nieuwsgierigheid of om inspiratie op te doen voor hun interieur, social media en de noodzaak van gordijnen. Het zijn allemaal voorbeelden van het feit dat we stiekem allemaal een kleine voyeur in ons hebben. En dat is ook niet gek. Een huis kan ons veel vertellen. Naar binnen gluren tijdens een avondwandeling, scrollend door social media of je digitaal verlekkeren aan de huizen op Funda. Feit is dat we stiekem allemaal een kleine voyeur in ons hebben. En dat is ook niet gek. Een huis kan ons veel vertellen.

Vanuit dat gegeven is het concept voor de fotoserie Mijn thuis ontstaan. Waarin we de huurders leren kennen door ze op te zoeken in hun eigen habitat. En op de foto te zetten op hun favoriete pek. Een momentopname.Uit het leven gegrepen. Geen gelikte plaatjes, niets gestyled of bedacht. Maar puur en authentiek, zoals het is. Met vergeten of terloopse rommeltjes in de achtergrond. Want juist dát vertelt het verhaal van de huurder. Ontwapenend, eerlijk en ontroerend. Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel verhalen.
Door solo en met zo min mogelijk apparatuur op pad te gaan en de gave om mensen op hun gemak te stellen, is fotograaf Annelien Nijland in staat mensen vast te leggen zoals ze zijn.

www.axioma.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.