Marketing Report
[CMTA] Axioma: Vooroordelen nieuws

[CMTA] Axioma: Vooroordelen

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

Of het nu gaat om contentmarketing, een campagne of magazine... Communicatie draait om het maken van contact. Écht contact. Dat moet maximale impact genereren. Met diepgaande doelgroepinsights, een authentiek verhaal, eigen geluid en unieke content brengt Axioma organisaties en merken in contact met hun doelgroep. Écht in  contact.

Elevator Pitch

Een stoma stinkt. Diabetes komt door te veel snoepen. En incontinentie? Dat is vooral iets voor opa’s en oma’s. Vooroordelen zijn niet alleen ontzettend pijnlijk, maar kunnen ook grote gevolgen hebben. Het kan goede zorg in de weg zitten. En het opnieuw oppakken van je leven na een medische ingreep remmen. Tijd dus om deze hardnekkige opvattingen de wereld uit te helpen. Met dat doel ging MediReva, medisch speciaalzaak, opzoek naar dappere ervaringsdeskundigen die hieraan wilde meewerken. Het resultaat? Een videoserie waar je zelf over mag oordelen...

Briefing

In Nederland krijgen dagelijks miljoenen mensen een harde diagnose te horen: sorry u heeft… darmkanker, bloedziekte, ALS, diabetes, de ziekte van Crohn. Een boodschap die je leven op zijn kop zet. MediReva, speciaalzaak in medische hulpmiddelen, wil er voor deze mensen zijn. Hun belofte is iet voor niets: MediReva is er voor je.

Met Vertel… nodigt MediReva de doelgroep uit hun verhaal te delen, brengt lotgenoten met elkaar in contact en biedt inspiratie over wat er allemaal (ook met beperking) nog wél mogelijk is. Met de inzet van het online platform Vertel, een gelijknamig magazine, een reportersteam (met leden afkomstig uit de doelgroep) en betrokken volgersgroep heeft MediReva een waardevolle community gecreëerd. Inspirerend, herkenbaar en en echt. De videoserie "Vooroordelen" is hier onderdeel van.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Uit data komt naar voren dat... De organisatie heeft besloten om... Er is op Google nog een 'gat' waar we in kunnen springen... Stuk voor stuk redenen om content te creëren rondom bepaalde nderwerpen. Maar de belangrijkste bron voor MediReva is de doelgroep zelf. Uitgangspunt daarbij zijn de customer journeys, die tot stand zijn gekomen na diepgaand doelgroeponderzoek onder duizenden patiënten. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat velen zich in de beginfase onbegrepen voelen door heersende vooroordelen rondom hun medisch traject/hulpmiddel.

En dat is niet alleen ontzettend pijnlijk, maar kan ook grote gevolgen hebben. Het kan goede zorg in de weg zitten. En het opnieuw oppakken van je leven na een medische ingreep remmen. Daarom wil MediReva aandacht vragen voor inclusiviteit - en haar communicatiemiddelen inzetten om deze hardnekkige opvattingen de wereld uit te helpen. En wie kan deze vooroordelen beter de wereld uit helpen dan de mensen die hier zelf dagelijks mee te maken hebben?

Zo is het idee voor de videoserie 'Vooroordelen' ontstaan. Een mooi idee, maar wat behoorlijk wat van de doelgroep vraagt. Je voor de camera zo eerlijk, open en kwetsbaar op durven stellen... Dat is niet niets! Toch merkten we al gauw dat we vrij gemakkelijk kandidaten konden vinden. Als wij vroegen naar hun motivatie gaven zij vrijwel allemaal aan dat zij het doel te belangrijk vonden en zich veilig en juist gesterkt voelden door MediReva en het werk dat zij al jaren doen onder de noemer Vertel...

Op basis hiervan hebben we het video format met de doelgroep doorontwikkeld. Zij zijn de drijvende kracht achter de tone of voice, setting et cetera. Zo is de videoserie dicht bij de doelgroep gebleven.

www.medireva.nl
 

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.