[CMTA] Crowdmedia: Landstede MBO verovert TikTok

[CMTA] Crowdmedia: Landstede MBO verovert TikTok

CMTA

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

Winnaar Medal Distributie | Beste Distributievernieuwing

Ben jij een fervent liefhebber van one night stands? Good for you! Zo’n vluchtig onderonsje brengt een gezonde dosis adrenaline en avontuur met zich mee. Maar wat brengt het je op de lange termijn? Hoe avontuurlijk we ook zijn, als het gaat om relaties pleiten wij voor eentje die niet zo vlot verwatert. Klantrelaties dan, hè. Met onze klanten en de klanten van onze klanten. Dat doen we door het zoete punt te vinden. Daar waar je doelgroep en je merk overlappen. That’s where the magic happens en dat is waar je met contentmarketing bouwt aan een relatie. Niet zo’n kortstondige als een one night stand, maar zo een met vertrouwen als basis.

Elevator Pitch

Stel je voor. Het nieuwe schooljaar komt eraan en je moet een vervolgopleiding kiezen. Paniek! Je pakt je telefoon erbij. Want tja, dat is nou eenmaal de oplossing voor alles. Al gauw verdwijn je in het konijnenhol dat TikTok heet. En laat Landstede MBO je nou precies daar op weg helpen met relevante content. Hoe Crowdmedia dit met een contentmarketingcampagne op TikTok voor elkaar kreeg?

Briefing

Wist je dat er elk jaar maar liefst 133.000 jongeren een mbo-opleiding kiezen? Dat zijn er heel wat. Landstede MBO is een van de vele scholen waar deze studenten in spe een opleiding kunnen volgen. De school richt zich op jonge mensen tussen de 13 en 24 jaar. Een groep die niet zo makkelijk te bereiken is. Hoe zorgen we er dan voor dat de doelgroep juist voor ons kiest? Met die vraag kwam Landstede MBO bij ons. Je snapt het, daar wisten wij wel raad mee. Strategie | Aanpak | Resultaat

Zichtbaar zijn bij jonge mensen? Dan is er maar één weg en dat is de TikTok-weg. Het kanaal is in rap tempo gegroeid en superpopulair bij de doelgroep. Wat het extra aantrekkelijk maakt? We konden er als een van de weinigen in Nederland adverteren. Dat belooft veel resultaat voor het mediabudget.

TikTok-creators zijn een stuk betaalbaarder dan influencers op andere kanalen. De keus om met creators te werken was dan ook snel gemaakt. Intussen puilden de digitale leslokalen van Landstede uit met fanatieke TikTok-makers. Niet meer dan logisch dat we ook studenten onderdeel maakten van onze strategie. We verzamelden twintig creators en ambassadeurs die met ons voor Landstede MBO aan de slag wilden.

Scorende merkcontent op TikTok vraagt om rauwe video’s die meegaan met de laatste trends. We kozen daarom de TikTok-trend ‘This or That’ als basis. Want het kiezen van een opleiding bestaat eigenlijk uit het maken van een hele reeks kleine keuzes. Met een briefing op links en hun mobiel op rechts, konden de TikTok-creators zelf aan de slag om content op maat te maken.

20 jonge contentmakers leverden 29 TikToks bij ons op. Zij deelden de video’s op hun TikTok-account en wij plaatsten ze op dat van Landstede. Gooi daar een straffe mediastrategie bovenop en je hebt een contentcampagne om je vingers bij af te likken. Eentje voor en door de doelgroep op een spiksplinternieuw kanaal.

Ruim 5 miljoen views, meer dan 12 duizend klikken naar de website, 59 duizend likes en honderden reacties binnen vier weken. De advertenties leverden zacht gezegd veel
interactie en een groot bereik op. En dan zijn dit alleen nog maar de resultaten van het TikTok-account van Landstede MBO zelf. Via de accounts van de TikTok-creators
bereikten we ook nog superveel mensen. Kortom: een contentmarketingsucces waar je u tegen zegt!

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Je kunt tot en met 19 september inzenden voor Content Marketing | The Awards. Lees alles over The Award en hoe in te zenden op www.cmta.nl


Lees ook:

 

[CMTA] 1Camera: Samen leven volgens Achmea

[CMTA] Marcommit: HR in de spotlight

[CMTA] LBL Communicatie & Contentmarketing: Hier Kom Ik Graag

[CMTA] Wayne Parker Kent: Altijd ALDI

[CMTA] Airborne: De man met de rammelaars

 

 

Partners CMTA

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.